Ayvalik'ta Engellilerden Anneler Günü Etkinligi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, engellilere yönelik çalismalarla yüreklerde taht kuran Birlik Ortopedik Engelliler Dernegi (BOED) bünyesindeki engelliler Anneler Günü’nü anlamli bir etkinlikle taçlandirdi.

Ayvalik'ta Engellilerden Anneler Günü Etkinligi
Ayvalik’in Altinova Mahallesi’nde bulunan BOED Genel Merkezi binasinda, engelli ögrenciler ve anneleriyle bir araya gelinen etkinlikte, dernek üyelerinin el birligiyle hazirlanan ikramlar yenildi ve keyifli bir gün geçirildi.

Bir engelli annesi olmanin zorlugu duygusalligi ve mücadelesinin vurgulandigi etkinligin ardindan engelliler, dernek bünyesindeki atölyelerde kendi el emekleri ve göz nurlariyla yaptiklari hediyeleri annelerine armagan ettiler.

Etkinlikte, 18 yildir egitimlerini veren ögretmenlerine de çiçeklerle tesekkür eden engellilerin bu jesti duygusal anlarinda yasanmasina neden oldu.

Düzenledikleri anlamli etkinligin ardindan gazetecilerin sorularini yanitlayan BOED Genel Baskani Güler Çapraz Özlemis, anneligin dünyanin en kutsal bir görevi olduguna isaret ederek, “Ama engelli bir bireyin annesi olmak ise çok daha fazla bir mesakati ve sabiri beraberinde getirir. Özellikle zihinsel engelli çocuklarimizin7/24 yaninda olan annelerin özverileri daha mukaddes ve takdire sayandir. Bu yüzden de biz engelliler için annelerimiz, daha da çok kutsaldir. Bu bilinçle bugün bu güzel ve anlamli etkinligi gerçeklestirdik. Annelerimizle birlikte güldük, birlikte eglendik. Dernek bünyemizdeki engellilerimizle hos saatler yasadik” diye konustu.

Baskan Özlemis, dernek bünyesindeki is atölyelerinde engelli ögrencilerin yaptigi ve gelirlerinin tamaminin kendilerine birakildigi hediyelik ürünleri de hatirlatarak, “Siz de annenize güzel bir armagan vermek istiyorsaniz, Ayvalik Belediyesi’ne ait Türkan Saylan Kültür Merkezi ile Altinova Mahallesi’ndeki dernek binamizda sergiledigimiz hediyelik ürünleri görmeden karar vermeyin” diye konustu.

Kaynak: İHA