Mugla'da Güvenlik Güçleri Uyusturucuya Geçit Vermedi

Türkiye’nin en fazla turist agirlayan illerinin basinda gelen Mugla’da güvenlik güçlerinin turizm sezonu öncesi uyusturucuyla mücadele kapsaminda yaptiklari çalismalar göz doldurdu. Mugla’da 13 ilçeye bagli 574 yerlesim biriminin yani sira denizlerde yapilan 638 operasyon kapsaminda çok miktarda degisik türde uyusturucu madde ele geçirildi. Mugla Valisi Idris Akbiyik güvenlik güçlerine tesekkür ederek uyusturucu ile mücadelenin kararli bir sekilde sürdürülecegini belirtti.

Mugla'da Güvenlik Güçleri Uyusturucuya Geçit Vermedi


Mugla Valisi Idris Akbiyik tarafindan yapilan, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ali Gemalmaz, Il Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Güney Ege Sahil Güvenlik Komutani Yarbay Akin Coskunlar ve Il Göç Idaresi Müdür Vekili Cihad Gezen’in de katildigi güvenlik toplantisinda Turizm Kenti Mugla’nin huzur ve güvenligi için ekipler yaptiklari çalismalar hakkinda bilgi verdi.

2024 yili Mart ve Nisan aylarinda sadece uyusturucu ile mücadele kapsaminda 638 olmak üzere, organize suçlar, kaçakçilikla mücadele, terörle mücadele ve düzensiz göçmen kaçakçiligi gibi konularda Mugla’da güvenlik güçlerinin 1355 operasyon düzenledigi belirtildi. Kentin her noktasinda etkin bir güvenlik saglamak amaciyla polis, jandarma, sahil güvenlik birimleriyle yakin bir is birligi ve koordinasyon halinde olduklarini belirten Vali Dr. Idris Akbiyik, “Kolluk birimlerimizle birlikte ilimizi ziyaret eden misafirlerimizin ve sehrimizde yasayan vatandaslarimizin can ve mal güvenligini ve huzurunu saglamak adina yogun bir sekilde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Ilimizin her noktasinda etkin bir güvenlik saglamak amaciyla polisimiz, jandarmamiz, sahil güvenlik birimlerimizle yakin bir is birligi ve koordinasyon halindeyiz” diye konustu.



“Teknolojiyi yakindan takip ediyoruz”

Mugla Valiligi olarak bir yandan halkin can ve mal güvenligini saglarken diger yandan da teknolojiyi yakindan takip ederek teknolojik imkanlari da kullandiklarini kaydeden Vali Akbiyik, “Cumhurbaskanimizin liderliginde Içisleri Bakanligimizin ülke genelinde koydugu hedefler dogrultusunda güvenlik ve asayis konusunda yürütülen çalismalarimizi sürekli olarak güçlendiriyor ve modern teknolojileri de bu dogrultuda kullaniyoruz. Ilimizin dört bir yaninda yer alan kameralarla gözetim agini genisletiyor, güvenlik ekiplerimizin mobil ve hizli müdahalesini saglayacak imkanlari arttiriyoruz. Ilimizde var olan huzur ve güven ortamini devam ettirebilmek için sifir hata ile tüm birimlerimiz ve Mugla halkinin destegi ile var gücümüzle çalisiyoruz” dedi.



Ele geçirilen uyusturucu maddeler

Son 2 ayda Mugla’da Zehir Tacirlerine yönelik düzenlenen 638 operasyonda gözaltina alinan 712 sahistan 53’ünün tutuklandigi 18’i hakkinda adli kontrol karari verildigi belirtildi. Operasyonlarda ise; 16 kilo 239 gr esrar, 32 kilo 900 gr skunk, 1 kg 33 gr kokain, 625 gr metamfetamin, 219 gr bonzai,141 adet kagida emdirilmis sentetik bonzai, 169 gr eroin, 860 kök kenevir, 1120 adet sentetik ecza, 68 adet ecstasy, 552 adet sentetik hap ve 1 adet LSD ele geçirildigi belirtildi.
Kaynak: İHA