Kuyucak'ta Vatandaslar Keskek Hayrinda Bulustu

Aydin’in Kuyucak ilçesine bagli kirsal Azizabat Mahallesi’nde düzenlenen keskek hayrinda binlerce vatandas bir araya geldi.

Kuyucak'ta Vatandaslar Keskek Hayrinda Bulustu


Azizabat Mahalle Muhtari Mustafa Özden öncülügünde dördüncüsü düzenlenen keskek hayrina Kuyucak Belediye Baskani Ugur Doganca, çevre mahallelerin muhtarlari, mahalle sakinleri ve davetliler katildi.

Mahalle Cemiyet Alaninda düzenlenen mevlidli keskek hayrinda konuklara keskegin yani sira tursu, pilav ve helva ikram edildi.

“15 yil önceki hayalimizi gerçeklestirdik”

Kuyucaklilarin yanisira çevre ilçelerden de katilimin gözlendigi hayir etkinliginin 4. defa düzenlendigini ve geleneksel hale getirilecegini ifade eden Mahalle Muhtari Mustafa Özden: “Muhtarlikta ikinci dönemim ve mahalle halkimizin destekleri ile bu hayrimizi gerçeklestiriyoruz. Bizden önceki muhtarimizin baslattigi bu gelenegi yasatmak için çalisiyoruz. Vatandaslarimiza ve Kuyucak Belediye Baskanimiza katkilarindan dolayi çok tesekkür ediyorum. Kuyucak Belediye Baskanimiz Ugur Doganca ile 15 yil öncesine dayanan bir hayalimiz vardi. Ben Azizabat Mahallemize Muhtar, o da Kuyucak’a Belediye Baskani seçilmek için birbirimize söz vermistik. Ben 5 yil önce muhtar seçildim ama baskanimiz o dönem seçimlere girmemisti. Su an ise ikimizde verdigimiz sözü tutmus olduk. Dostlugumuzda devam ediyor. Öncelikle çok degerli baskanima ve mahalle halkimiza çok tesekkür ediyor, hayrimizin Allah katinda kabul görmesini diliyorum” dedi.



Hem hayra istirak etmek hem de mahalle halkini ziyaret etmek için etkinlige katildigini ifade eden Kuyucak Belediye Baskani Ugur Doganca: “Kültürel degerlerimizin eskiden beri yasatildigi Azizabat Mahallemizdeki geleneksel hayra katildik. Bundan sonraki süreçlerde de bu tarz kültürel degerlerimize sahip çikmak ve yasatilmasi için katkida bulunmak amaciyla var gücümüzle çalismaya devam edecegiz. Mustafa Muhtarimizla çok eskiye dayanan dostlugumuz var. Bir araya geldigimizde söyledigimiz onun muhtar benim de belediye baskani olma hayalimiz vardi. Ama o beni beklemedi ve bir dönem önce muhtar oldu. Ben ise bu seçimlerde baskan seçildim. Geçmisten gelen bagimiz ise devam ediyor. Kendisine ve bize görevlerimizin hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA