Istanbul'da 'FETÖ'nün Güncel Ögrenci Yapilanmasina' Yönelik Operasyon Açiklamasi 38 Gözalti

Istanbul’da FETÖ’nün güncel ögrenci yapilanmasina yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde düzenlenen operasyonda 38 süpheli yakalanarak gözaltina alindi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Sorusturma Bürosu tarafindan FETÖ/PDY silahli terör örgütünün güncel ögrenci yapilanmasina yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde, örgütün farkli illerden Istanbul’a üniversite okumak için gelen veya ailesi Istanbul’da yasayan ögrencileri, örgüt üyesi olduguna dair herhangi bir kaydi olmayan ögrencilere ya da sivil sahislara evler kiralatilarak bu evlere yerlestirdigi tespit edildi. Ayrica, yurt disinda bulunan örgüt sorumlusunun talimatiyla evlerin esyalarinin temin edilerek kiralarinin ödendigi, maddi ihtiyaçlarinin karsilandigi ve evlerin örgütsel faaliyetlerinin denetlendigi belirlendi.

Öte yandan üniversite ögrencileri haricinde lise ve ilkögretimde okuyan ögrencilere de örgüt mensuplari tarafindan organize edilen örgütsel programlar dahilinde FETÖ sorusturmalarindan geçen sahislarin evlerinde sohbetler düzenlendigi, kendileriyle ilgilenen örgüt mensuplarina bagliliklarini artirmak için organizasyonlar düzenlendigi ve küçük yasta olan çocuklari ailelerinin bu organizasyonlar için belirlenen örgüt evine ya da örgüt sorumlusuna teslim ettikleri tespit edildi.

Konuya iliskin eylemleri gerçeklestirdikleri belirlenen toplamda 40 süpheliye yönelik Istanbul merkezli operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyon sonucu 38 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Diger süphelilerin yakalanmasina yönelik çalismalarin ise sürdügü ögrenildi.
Kaynak: İHA