Arnavutköy'de Ögrencilere 'Trafik Bilinci' Egitimi Verildi

Arnavutköy’de polis ve jandarma ekipleri tarafindan Trafik Haftasi nedeniyle ilkokul ögrencilerine ‘trafik bilinci’ egitimi verildi. Ögrenciler doyasiya eglenirken ayni zamanda trafikte yapilmasi gereken davranislari ögrendi.

Arnavutköy'de Ögrencilere 'Trafik Bilinci' Egitimi Verildi
Arnavutköy’de Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne bagli Trafik Büro ekipleri ve Ilçe Jandarma Komutanligi Trafik Jandarmasi tarafindan Trafik Haftasi nedeniyle ilçede bulunan ilkokul ögrencilerine trafik bilinci egitimi verildi.

Ekipler çocuklara trafik levhalarinin anlamlarini, yaya geçidi kullaniminin önemi ve dogru kullanilmasina yönelik bilgiler verdi. Ögrenciler ayni zamanda trafik egitim parkuruna kurulan simülasyon ile hem sürücülerin hem de yayalarin yapmasi gereken kurallar dogrultusunda bilinçlendirildi. Ögrenciler polis ve jandarma ile yaptiklari derste hem doyasiya eglendi hem de bilgilendi.

“Kurallara uyduktan sonra hem kendi hem de karsimizdaki insanlarin hayatinin söz konusu oldugunu ögretiyoruz”

Egitim programi hakkinda bilgi veren Arnavutköy Belediye Baskani Mustafa Candaroglu, “Çevremizdeki okullarimizdan ögrencilerimizi buraya davet ediyoruz. Trafik Haftasi olmasi sebebiyle çocuklarimiz öncelikle siniflarda teorik egitimleri aldilar ve uygulamali egitime geçtiler. Amacimiz toplumumuzun trafigin toplu hareket edebilme algisini gelistirdigini evlatlarimiza ve gençlere ögretmek. Kurallara uyduktan sonra hem kendi hem de karsimizdaki insanlarin hayatinin söz konusu oldugunu ögretiyoruz. Yeni dönemde buralari gelistirerek ve egitim alan evlatlarimizin sayisini arttirarak devam edecegiz” seklinde konustu.



“Polislerle ders islemek çok eglenceliydi”

Egitime katilan ögrencilerden Muhammet Hamza Ertas, “ Bize nasil araba sürmemiz gerektigini, geçitleri nasil kullanmamiz gerektigini ve trafik levhalarinin anlamlarini ögrendim. Polislerle ders islemek çok eglenceliydi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA