7'Den 70'E Spor Yapma Imkani Sunuldu

Düzce Belediyesi, ‘Spor Sehri Düzce’ hedefi dogrultusunda spora ve sporcuya destegini sürdürdü. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü tarafindan amatör spor kulüplerine saglanan destegin yaninda, üniversite ögrencileri ve vatandaslar için de çesitli organizasyonlar düzenlendi.

Düzce Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü, gerek düzenledigi organizasyonlar, gerekse sagladigi destekler ile 7’den 70’e her kesime spor yapma imkani sunuyor. 2024 yilinda da spora ve sporcuya destegini sürdüren müdürlük, 1 Ocak-30 Nisan arasini kapsayan 4 aylik döneme iliskin faaliyet raporunu yayinladi.

Spor salonlarindan 797 kisi yararlandi

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü bünyesinde aktif çalisan spor salonlarina halkin ilgisi artarak devam ediyor. Aziziye Mahallesi ve Bahçesehir bölgesinde bulunan salonlarda fitness ve aletli plates olarak bilinen reformer dallarinda uzman egitmenler esliginde spor yapma imkâni sunuluyor. Aziziye Spor Salonu’ndan fitness alaninda toplam 295 kadin, reformer alaninda ise toplam 146 kadin yararlanirken, Bahçesehir Spor Salonu’nda 122 erkek ve 130 kadin fitness, 104 kadin da reformer derslerine katilim sagladi.

Amatör spor kulüplerine ve STK’lara ulasim destegi

Belediye Kanunu’nun ilgili maddesi çerçevesinde amatör spor kulüplerine ayni yardimlarini sürdüren müdürlük, 4 aylik sürede amatör spor kulüplerine il disinda yapmis olduklari müsabakalara katilabilmeleri için ulasim destegi sagladi. Bunun yaninda ulasim destegi için basvuran sivil toplum örgütlerine de ulasim destegi verildi.

Ocak ayinda 10 bin 920, Subat ayinda 12 bin 200, Mart ayinda 2 bin 550, Nisan ayinda da 6 bin 60 kilometre olmak üzere toplam 31 bin 730 kilometre ulasim destegi verildi.



Üniversite ögrencileri Düzce’yi tanidi

Müdürlük tarafindan, tanitim faaliyetleriyle il disindan gelen ve Düzce Üniversitesi’nde ögrenim gören 120 ögrencinin katilim sagladigi il içi gezi turlari düzenlendi.

Bu gezilerde ilimizin turistlik degeri olan yerlerinden Aydinpinar Selalesi, Güzeldere Selalesi, Efteni Gölü, Konuralp Antik Tiyatrosu ve Konuralp Müzesi gezdirilerek ilimizin tanitimi saglandi. Düzce Üniversitesi’nde faaliyet yürüten üniversite topluluklarina yönelik 100 kisinin katilimiyla gerçeklesen doga yürüyüs etkinligi de düzenlendi.



23 Nisan ve rafting etkinlikleri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’na özel etkinliklere de imza atan Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü, 27 Nisan Cumartesi günü Gençlik ve Spor Bakanligi Yüzme Havuzunda yarisma düzenledi.

Yaslari 10-12 arasi 100 çocugun katildigi yarismada, tüm katilimcilara bone ve altin madalya, dereceye giren 15 çocuk sporcuya ise 1.000 TL degerinde hediye çeki verildi.

Müdürlük, 1 Mayis Isçi Bayrami münasebetiyle belediyenin çesitli birimlerinde çalisan 100 personele, geçtigimiz hafta sonu ise Amatör Spor Kulüpleri ile Düzce ili hakemlerinden olusan 75 kisilik gruba Melen suyu üzerinde Cumayeri’nde bulunan rafting parkurunda etkinlik düzenledi.



Özkan Olcay Spor salonu faaliyette

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü bünyesinde Aziziye Mahallesi’nde bulunan güres salonunda sürekli yapilan antrenmanlarin yani sira çesitli etkinlikler de düzenleniyor. Aziziye Ilkokulu’na ait bir spor salonu bulunmadigindan, Pazartesi, Sali ve Çarsamba günleri 10.00-12.00 saatleri arasinda salon Aziziye Ilkokulu’na tahsis edilerek egitime destek veriliyor. Persembe ve Cuma günleri ise bireysel çalismalar için kullaniliyor.

Kis spor okullarinda 2 bin 582 genç egitim aldi

Yine müdürlük bünyesinde faaliyet gösteren Spor Akademisi de, Düzce Belediyesi ile Gençlik ve Spor Il Müdürlügü arasinda imzalanan protokol kapsaminda yürütülen kis spor okullarinda 41 bransta bin 373’ü erkek, bin 209’u kadin olmak üzere 2 bin 582 gence spor egitimi verdi.

Ayrica halter bransinda 2, judo bransinda 3, rafting bransinda 5 sporcuya katildiklari müsabakalarda ulasim ve beslenme destegi, boks bransinda 3 sporcuya ulasim destegi, voleybol bransinda 14 sporcu ve 3 teknik heyet personeline ulasim, beslenme ve konaklama destegi saglandi.
Kaynak: İHA