5 Yasindaki Ikiz Kardesler Yaptiklari Resimler Ile Görenleri Hayran Birakiyor

Rize’de yasayan 5 yasindaki ikiz kardesler tuvale yaptiklari resimler ile görenleri hayran birakiyor.

5 Yasindaki Ikiz Kardesler Yaptiklari Resimler Ile Görenleri Hayran Birakiyor
Rize’de yasayan 5 yasindaki Kerem ve Beren Bas isimli ikiz kardesler 1 yaslarindan itibaren resim çizmeye basladi.

Ilk olarak evin duvarlarini boyayan minik kardeslerin yetenegini kesfeden baba Halil Bas, çocuklarinin yetenegini gelistirmeye çalisti. Baba evin duvarlari ve kapilarinin ardindan küçük resim kagitlarinda minik kardesleri boyama yaptirdi. Ardindan daha büyük kâgida geçen kardesler, daha sonrasinda tuval üzerinde çalismalarina basladi.

Dogada gözlem yaparak pastel boya ile tuvale yansittiklari resimleri kurduklari atölyede akrilik boyalarla renklendiriyor. Ikiz kardesler bugüne kadar 22 tane çalismasini atölyelerinde sergiliyor. Ikiz ressamlarin en büyük desteklerini ailelerinden almasiyla birlikte büyüdüklerinde ‘Picasso’ gibi ünlü birer ressam olmak istiyorlar.

“Renklerin içinde kayboluyorlar”

Iki kardesin 1 yasindan itibaren boyama yagmaya basladigini ifade eden baba Halil Bas, “Kerem ile Beren 1 yasindan itibaren oyunla resim yapmayi ögrendiler. Firçalarla, kalemlerle oynayarak boyamayi ögrendiler. Bir sabah kalktik. Evin duvarina onlari resim çizerken gördük. Esimle beraber görünce çok sasirdik. Önce sasirdik ama onlari sonrasinda destekledik. Duvar resimleri ardindan küçük kagitlara resim yapmaya basladilar. Daha sonradan büyük resim kagitlarina ve en sonda büyük tuvallere yansittilar. Dogayi izleyici bir sekilde tuvale yansitiyorlar. Daha sonrasinda atölyemize geliyoruz. Atölyemizde akrilik boya ve yagli boyayla resimlerini son asamaya getiriyorlar. Çocuklar atölyede zaman geçirirken çok mutlu oluyorlar. Renklerin içinde kayboluyorlar. Onlar için bu atölyeyi açtik” seklinde konustu.



“Resim yaparken çocuklar gündelik hayattan tamamen uzaklasiyor”

Çocuklarin resim yapmaya basladiklarini gündelik hayattan tamamen uzaklastigini belirten Halil Bas, “Resim yaparken çocuklar gündelik hayattan tamamen uzaklasiyor. Renklerin içine ciddi manada daliyorlar. Resimlerine odaklaniyorlar. Buradayken çocuklar kendilerini bambaska hissediyor. Çiktiktan sonra da ayni sekilde. Kizim Beren, oglum Kerem’e göre daha yetenekli. Kiyaslama yapmiyorum. Ilerde büyük bir ressam olmalarini isterim. Picasso’nun söyle bir sözü var, ‘Rafael gibi resim yapmak 1 yilimi aldi. Bir çocuk gibi resim yapmak ise bir ömrümü aldi’ diye. Çocuk gibi resim yapabilmek çok zor. Çünkü onlar kaygilardan uzak kendilerini ifade ediyorlar” ifadelerini kullandi.

“Vaktimizin çogunu atölyede çalisarak, oynayarak geçiriyoruz”

Büyüyünce ressam olmak istedigini vurgulayan minik ressam Kerem Bas, “Beren’in ikiz kardesiyim. 5 yasindayim. Rize’de yasiyorum. En sevdigim kitabin ismi nokta. Çünkü içerisinde herkesin resim yapabilecegini anlatiyor. Vaktimizin çogunu atölyede çalisarak, oynayarak geçiririz. Renklerin içerisinde kayboluyorum. Çok mutlu oluyorum. Büyüyünce ben ressam olacagim” derken, Beren Bas ise, “5 yasindayim. Rengarenk kelebekler ve Gökkusagi çizmeyi çok seviyorum. Resim yaparken çok mutlu oluyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA