Tel Aviv'de Esir Protestosu

Israil-Hamas ateskes görüsmeleri Misir’da devam ederken, Tel Aviv’de aralarinda esirlerin yakinlarinin da bulundugu binlerce kisi bir kez daha sokaklara döküldü.

Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarinin son bulmasi ve esirlerin serbest birakilmasi müzakereleri Misir’da devam ederken, Israil’in baskenti Tel Aviv’de aralarinda esirlerin yakinlarinin da bulundugu binlerce kisi bir kez daha sokaklara döküldü. Israilli göstericiler, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu’nun Hamas ile ateskese varmasi ve esirlerin evlerine dönmesi için her seyin yapilmasi çagrisinda bulundu. Tel Aviv sokaklarina akin eden göstericiler “Savas kutsal degildir, hayat kutsaldir” sloganlari atarken, Netanyahu’yu Gazze’deki çatismayi uzatmayi amaçlamakla suçladi. Eyleme katilan Natalie Eldor, bir anlasmaya varilmasi için eylemlere katildigini ifade ederek, “Ölü ya da diri tüm rehineleri geri getirmeliyiz. Bu hükümeti degistirmeliyiz. Buna bir son vermeliyiz” dedi.



Hamas’tan açiklama

Ateskes müzakereleri Misir’da devam ederken ismi açiklanmayan bir Hamas yetkilisi dün aksam saatlerinde yaptigi açiklamada, “Israil, saldirilari sürdürmekte israr ederek anlasmaya varilmasini engelliyor. Siyonist varlik esirlerini kurtarmak için bir anlasma pesinde ama bunu saldirinin sona ermesiyle iliskilendirmiyor” ifadelerini kullanmisti.

Hamas yetkilisi, Hamas’in "Gazze’ye yönelik saldirilarin durdurulmasini açikça içermeyen bir anlasmayi hiçbir sekilde kabul etmeyecegini" vurgulamisti. Israil Basbakani Binyamin Netanyahu’nun anlasmanin önündeki en büyük engel oldugunu söyleyen Hamas yetkilisi, “Elimizdeki bilgiler Netanyahu’nun kisisel nedenlerle bir anlasmaya varilmasini engelledigini dogruluyor” ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA