Kiratli Açiklamasi 'Çesmeli-Tasucu Otoyol Projesinin Ilk Etabi 9 Farkli Noktada Devam Ediyor'

AK Parti İçel Milletvekili ve TBMM Kamu Iktisadi Tesebbüsleri Komisyonu üyesi Ali Kiratli, Çesmeli-Tasucu otoyol projesinin ilk etabinin 9 farkli noktada devam ettigini belirterek, "41 kilometrelik Çesmeli-Kizkalesi etabinda süre anlaminda projenin önünde gidiyoruz" dedi.

Kiratli Açiklamasi 'Çesmeli-Tasucu Otoyol Projesinin Ilk Etabi 9 Farkli Noktada Devam Ediyor'
Kiratli, Erdemli ilçesinde yapimi devam eden projeleri yerinde inceledi. Ilk olarak Imam Hatip Lisesi insaat alanini ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan Kiratli, sonrasinda Çesmeli-Tasucu Otoban projesinin ilk etabi olan 41 kilometrelik Çesmeli-Kizkalesi etabinda devam eden çalismalari inceledi, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldi.

Çalismalar hakkinda bilgi aldiktan sonra açiklamalarda bulunan Kiratli, “Su anda ‘bu proje yapilmaz, hayal’ denilen Çesmeli-Tasucu Otoban projesinin Çesmeli-Kizkalesi etabinda yapimi devam eden T2 tünelinin önündeyiz. 41 kilometrelik Çesmeli-Kizkalesi etabinda 10 kilometrelik 7 tünelin yani sira 2,5 kilometrelik 5 viyadük ve 8 baglanti yolumuz var. İçel’in en büyük ihtiyaçlarindan biri olan ve adeta İçel’in olmazsa olmazi diyebilecegimiz bu proje kapsaminda yapilan çalismalarda hiçbir canliya, tarihi sit alanlarina, ekosisteme ve dogal güzellige zarar verilmeden devam ettiginin altini özellikle çizmek istiyorum" diye konustu.



"Çesmeli-Kizkalesi etabi, belirtilen süreden önce tamamlanacak"

Çalismalarin yogun bir sekilde devam ettiginin altini çizen Kiratli, “2027 yilinda bitmesi planlanan ve su anda 9 farkli lokasyonda 400 emekçi kardesimizin gayretleri ile yapimi devam eden 41 kilometrelik Çesmeli-Kizkalesi etabinda, süre anlaminda projenin önünde gidiyoruz. Kisa süre sonra hizmete açacagimiz Çukurova Uluslararasi Havalimanimiz ile Çesmeli-Tasucu Otobani projesi birlikte ele alindiginda İçel, 321 kilometrelik sahili ile ülkemizin ve belki de dünyanin önemli turizm bölgelerinden biri olacaktir. Bu yatirimlarin İçel’e kazandirilmasinda emegi olan basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Ulastirma Bakanimiza, milletvekillerimize, önceki dönem milletvekillerimize, bakanlarimiza, tüm siyasi parti temsilcilerimize, yüklenici firmalarimiza ve en önemlisi tüm emekçi kardeslerime sükranlarimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.

Erdemli programi kapsaminda son olarak yeni hizmete açilan Erdemli Çevre Yolunda incelemelerde bulunan Kiratli, burada yaptigi açiklamada, “Yerel seçimin hemen ardindan hizmete açmaya söz verdigimiz, özellikle Erdemli genelinde ve İçel’den bati istikametine dogru giden güzergahta trafigi önemli ölçüde rahatlatacak olan 3,2 kilometrelik çevre yolunun hizmete açilmasinin mutlulugunu yasiyoruz. Çevre yolu basta Erdemli olmak üzere tüm İçel’e hayirli olsun. İçel’e ve ilçelerine yatirimlarimiz devam edecek” seklinde konustu.

Kiratli, programi kapsaminda Erdemli Belediyesini de ziyaret ederek Belediye Baskanligina seçilen Mustafa Kara’ya ’hayirli olsun’ dileklerinde bulundu.
Kaynak: İHA