KAYÜ Ögrencileri TAREM'de Pratik Yapiyor

Talas Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) tarafindan hayata geçirilen Zincidere’deki Talas Restorasyon Egitim Merkezi’nde (TAREM) bir yandan meslek sahibi olmak isteyenler kursiyer olarak egitim görürken, diger yandan da üniversiteli gençler bölüm dersleri aliyor. Merkeze gelen KAYÜ Mimari Restorasyon Bölümü ögrencileri TAREM’de demir, ahsap ve tas atölyelerinde uygulamali ders gördü.

Kisa süre önce Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin ve KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa arasinda imzalanan protokolle ilk adimi atilan TAREM’de egitim faaliyetleri sürüyor. Bölgede tas, ahsap ve demir (ferforje) ustaliginin yeniden canlanmasi amaciyla okula dönüstürülen tarihi binada kursiyerlerin disinda simdi de KAYÜ Mimari Restorasyon Bölümü ögrencileri hem teorik hem de pratik egitim aldi. Öte yandan TAREM’de ikinci egitim dönemi için geri sayim devam ediyor. Bu çerçevede istekliler, 10 Mayis’a kadar kayit basvurusu yapabilecek. Olusturulan atölyelerin yani sira pratik egitim için hazirlanan bölümlerle TAREM, önemli bir mesleki kazanim merkezine dönüsmüs durumda. Yapilan bu merkezle birlikte sehrin unutulmaya yüz tutan geleneksel zanaat ve el sanatlari gelecek kusaklari aktarilirken, bununla birlikte merkezden egitim alan kursiyerler gerek yurt içinde gerekse uluslararasi restorasyon islerinde görev alabilecek.

Merkezin mimari restorasyon ahsap, demir ve tas atölyesi ikinci dönem sertifikali egitim programlarina kayitlar 10 Mayis’ta sona erecek. 13 Mayis-30 Haziran arasindaki ikinci dönem egitim programina kayit yaptirmak isteyenler www.kaysem.kayseri.edu.tr adresinden veya 0352 432 3838-42340 numarali telefondan detayli bilgi alabilir.
Kaynak: İHA