Nemrut Krater Gölü Turistleri Agirlamaya Basladi

Bitlis’in Tatvan ilçe sinirlari içinde bulunan Nemrut Krater Gölü, yolunun kardan kapali olmasina ragmen yerli ve yabanci turistleri agirlamaya basladi.

Nemrut Krater Gölü Turistleri Agirlamaya Basladi
Bölgeye giden turistler araçlari ile zirveye kadar çikarak geri kalan yolu ise doga yürüyüsü yaparak tamamliyor. Turistler, yaklasik 5 saatlik yolu yürüyerek göl kenarinda kurduklari çadirlarla dogayla iç içe yasamanin keyfini çikariyor.

Avrupali Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsaminda "Mükemmeliyet Ödülü" alan 2 bin 250 rakimli Nemrut Kalderasi, dogal güzellikleri, essiz manzarasi ve zengin biyoçesitliligiyle yilin her döneminde dogaseverlerin ilgisini çekiyor. Doga, vahsi yasam ve uzay fotograflari çeken Bitlis Eren Üniversitesinden Dr. Ögretim Üyesi Cihan Önen de beraberindekilerle yaklasik 4 saat yürüyerek Nemrut Kalderasi’na ulasti.

Alandaki ziyaretçileri ve kamp yapan 2 Fransiz turist ile kalderayi görüntüleyen Önen, "Mayis ayinin basindayiz ancak pek çok yerde kar var. Buna ragmen yerli ve yabanci turistler yürüyerek de olsa bölgenin güzelliklerine taniklik ediyor. Burasi harika bir yer" dedi.

Kaynak: İHA