Gümrük Muhafaza Ekipleri Uyusturucuya Geçit Vermiyor

Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekiplerince, uyusturucu madde kaçakçiligi ile mücadele faaliyetleri kapsaminda Nisan ayi boyunca gümrük kapilari, havalimanlari ve limanlarda yapilan operasyonlarda zehir tacirlerine göz açtirilmadi.

Gümrük Muhafaza Ekipleri Uyusturucuya Geçit Vermiyor
Nisan Ayi içerisinde 72 operasyon gerçeklestirildi.

445 kilogram uyusturucu yakalandi

Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekiplerinin, 2024 yili Nisan ayi içerisinde gerçeklestirdigi 72 operasyonda, 445 kilogram uyusturucu madde madde ele geçirildi.

Gümrük muhafaza Ekipleri tarafindan gerçeklestirilen risk analizi, istihbarat çalismalari ve rutin kontroller esnasinda süpheli olarak tespit edilen sahislar ve araçlar yakin takibe alindi. Takibe alinan süpheli sahislar ve araçlar gümrük kontrol noktalarinda x-ray tarama sistemlerinden geçirildi. Tarama sistemi marifetiyle yapilan kontroller sonucunda süpheli yogunluk gözlemlenen araç ve sahislar üzerinde ekiplerce yapilan incelemelerde ilginç gizleme yöntemlerinin yani sira yasal yüke gizlenmis vaziyette kilolarca uyusturucu madde tespit edildi.

Gerçeklestirilen 72 operasyonda ele geçirilen farkli türde 445 kilogram uyusturucu madde ile ilgili sorusturmalarin, ilgili Cumhuriyet Savciliklari nezdinde sürdügü bildirildi.

Kaynak: İHA