BUYSAD Baskani Coskun Dönmez, Tekrar YESIDEF Yönetiminde

BUYSAD Baskani Coskun Dönmez, YESIDEF yönetimine yeniden seçildi. Dönmez, endüstriyel yemek sektörünün üst kurulusu olan YESIDEF’in sektörün gelismesi için çok önemli çalismalar yaptigini söyledi.

BUYSAD Baskani Coskun Dönmez, Tekrar YESIDEF Yönetiminde
Yemek Sanayicileri Federasyonunun (YESIDEF) olagan genel kurulu kisa süre önce Istanbul’da yapildi. Federasyon Baskani Hüseyin Bozdag’in güven tazeledigi kongrede Bursa Yemek Sanayicileri Dernegi (BUYSAD) Baskani Coskun Dönmez de bir kez daha Yönetim Kurulu üyesi seçildi. Stratejik öneme sahip olan endüstriyel yemek sektörünün ciddi büyüklüge ulastigini söyleyen Coskun Dönmez, ülke genelinde 6 bin dolayinda firmada yaklasik 400 bin kisiye istihdam sagladiklarina dikkat çekti. Günümüzde gidaya ulasmanin zorlastigini ve bu nedenle gida güvenliginin daha da önemli hale geldigini ifade eden Dönmez, “Her sektörde oldugu gibi endüstriyel yemek sektörünün de kendine has zorlulari ve sorunlari var. Sektörün gelisimini, öncelikle sorunlarimizi çözerek baslamamiz dogru olur. Tipki yerelde BUYSAD ile yaptigimiz gibi, YESIDEF çatisi altinda da sorunlarimizi temelden ortadan kaldiracak çözümler üretmek istiyoruz” dedi.

Coskun Dönmez yapmak istedikleri çalismalar hakkinda da bilgi verdi. Sektörde çogu isletmenin geleneksel yöntemlerle yemek pisirmeye devam ettigini fakat enerji verimliligi açisindan tüm isletmeleri buharli pisirme sistemlerine geçmesi gerektigini söyleyen Dönmez, “Çünkü basta elektrik ve dogalgaz olmak üzere enerji maliyetleri gerçekten can yakiyor. Yemekleri maksimum gida güvenligi, sifir tolerans, sifir risk anlayisi ile tercihen pastörize ederek son tüketim noktalara ulastirmamak gerekiyor. Temel ihtiyaç olan gida sektöründeki firmalara yatirim tesvikleri verilmeli. Kaldi ki bizim sektörümüzde her seyi yerli teknoloji ile yapabiliyoruz. Yani hazir yemek sektörüne verilecek katki ayni zamanda yerli üreticinin desteklenmesi anlamina geliyor” diye konustu.

Baskan Dönmez, sehirlerin sanayi bölgelerine yakin konumdaki yerlerinde gida ihtisas alanlari olusturulmasi, bu alanlar tesvik çerçevesine alinip gidalarin daha saglikli ortamlarda üretilmesinin yolunu açmak gerektigini de söyledi.

Bu alanlarda devletin denetim faaliyetlerinin de daha kontrollü olacagini kaydeden Dönmez, “Her ne kadar isini layikiyla yapan isletmelerimizde kendilerine ait aritma sistemleri olsa da, kapsamli aritma sistemleri de yapilarak altyapi sorunlarimiz giderilebilir” diye konustu.

Kaynak: İHA