'Sinif Ögretmenleri Yapay Zekâ Destekli Dijital Hikâyeler Gelistiriyor' Projesine Basvurular Basliyor

ZBEÜ Eregli Egitim Fakültesi Sinif Egitimi Ana Bilim Dali ögretim üyesi Doç. Dr. Bengisu Kaya Özgül’ün proje yürütücülügünde, TÜBITAK 4005 kapsaminda desteklenen "Yenilikçi Siniflar, Sürdürülebilir Yarinlar: Sinif Ögretmenleri Yapay Zekâ Destekli Dijital Hikâyeler Gelistiriyor" projesine basvurular basliyor.

'Sinif Ögretmenleri Yapay Zekâ Destekli Dijital Hikâyeler Gelistiriyor' Projesine Basvurular Basliyor
24-30 Haziran 2024 tarihleri arasinda Zonguldak’ta gerçeklestirilecek projede, sinif ögretmenlerinin UNESCO Sürdürülebilir Kalkinma 2030 Hedefleri ile iliskilendirilmis yapay zekâ destekli dijital hikâyeler gelistirmeleri amaçlaniyor. Ayni zamanda projede sinif ögretmenlerinin, bu metinlere yönelik anlam kurma sorulari yazmalari ve bu sorularla dijital etkinlikler üretmeleri hedefleniyor.

Türkiye’nin her bölgesinden sinif ögretmenleri, projeye katilmak için 24-31 Mayis 2024 tarihleri arasinda basvuru yapabilecek. Proje kapsamindaki etkinliklere ve basvuru sürecine iliskin detaylara, projenin web sitesi (https://4005egitim.beun.edu.tr/) üzerinden erisim saglanabilecek.
Kaynak: İHA