Gemlik'in Turizm Vizyonu Masaya Yatirildi

Gemlik Belediyesi öncülügünde düzenlenen “Gemlik Turizm Vizyonu Çalistayi” gerçeklesti. Çalistayda, Gastronomi ve Tarim Turizmi, Doga ve Deniz Turizmi, Tarih, Kültür ve Festival Turizmi basliklarinda çalisma masalari kuruldu. Paydaslar, uzmanlik alanlarina göre belirlenen masalarda belediye yetkilileri ve bürokratlarla bir araya gelerek görüs alisverisinde bulundu.

Gemlik'in Turizm Vizyonu Masaya Yatirildi
Doç. Dr. Emel Adamis’in genel koordinatörlügünü üstlendigi çalistayin paydaslari arasinda Bursa Büyüksehir Belediyesi, Uludag Üniversitesi, GEMTAS, GEMTAR, INOKSAN, Gastro Bursa Dergisi, Solaksubasi AS, Umurbey Kadin Girisimi Dernegi, Has Tavuk, Gemlik Ticaret Borsasi, Gemlik Ilçe Tarim Müdürlügü, Mudanya Belediye Baskanligi, Narli Kadin Girisimciler Dernegi, Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odasi, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasi, Gemlik Yasam Atölyesi, Gemlik Ziraat odasi, Gemlik Atamer Hotel, Gemlik Boksör Restaurant, Gemlik Tuzla Çiftligi, Chef Bülent, Gemlik Girit ve Rumeli Türkleri Dernegi, S.S. Kumla Kadinlari Tarimsal Kalkinma Kooperatifi, TÜRSAB, Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi, GESYAD, Gemlik Liman Baskanligi, Doris Tur, Pasa Otel, Ramada Otel, Bizimora Kokoreç, Gemlik Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi, GÜMTOB, Syrus Otel, BURTID, Kerimbey Otel, Gemlik Tarihini ve Kültürünü Yasatma Dernegi, Bursa Rehberler Odasi yer aldi.

Baskan Deviren’den isbirligi vurgusu

Açilis konusmasini yapan Gemlik Belediye Baskani Sükrü Deviren, ortak akil ve kurumlar arasi isbirligini vurgulayarak “Gemlik, kent tarihi ve insan dokusu ile birlikte gerçekten örnek bir ilçe. Gemlik tarihi, milattan önce 10 binli yillara dayaniyor. Kentimizin 35 mahallesine gittiginizde bu tarihin hepsini görebiliyorsunuz. Findicak’a gidin, orada farkli bir tarih var. Diger tarafta Narli’da farkli bir tarih var. Ama elimizden kayip gidiyor. Biz Gemlik’in yasayan bir kent olmasini, sürekli gelismesini istiyoruz. Gemlik’in kalitesini arttirmak adina buradaki beyaz yakali çalisan sayisini artirmaliyiz. Bu da sosyal donati alanlari ile mümkün. Gerçek anlamiyla Zeytin Festivali yapabilmek için meslek kuruluslari ve üreticilerle bir araya gelip en dogrusunu ortaya koyacagiz. Bu bir baslangiç. Var olan degerli korumak adina bir baslangiç.”

“Tarihi degerleri korumamiz gerekiyor”

Baskan Deviren’den sonra konusan Gemlik Kaymakami Hasan Göç ise kentin, sanayinin disa açilan önemli bir kapisi oldugunu vurgulayarak bunun yaninda tarihi ve turistik özelliklerine de önem verilmesi gerektigini belirtti.

Kaymakam Göç söyle konustu: “Gemlik’in tarihten gelen, kültüründen ve dogasindan gelen degerleri korumamiz gerekiyor. Bunlari yaparken biraz acele etmeliyiz. Geçmisin taniklari, belki on yil sonra olmayacaklar. Onlara ulasmamiz lazim. Tecrübelerinden, hatiralarindan faydalanmamiz gerekiyor. Turizmi, dogasi, tarihi degerleri, kültürel degerleri Bursa için çok kiymetli.”

Konusmalardan sonra masa çalismalarina geçildi. Çalistayda görüsülen konular, önümüzdeki günlerde sonuç belgesi haline getirilerek paylasilacak.
Kaynak: İHA