Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Zalim Isgalcilerin Hiç Merhameti Yok, Ahlaki Yok, Hukuku Yok, Insanligi Yok'

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Ankara Haci Bayram Veli Camii’nde sabah namazini kildirdi ve Filistin için dua etti. Baskan Erbas, “Zalim isgalcilerin hiç merhameti yok, ahlaki yok, hukuku yok, insanligi yok” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas sabah namazinda bütün camilerde Filistin için dua edilecegini açiklamisti. Baskan Erbas ise sabah namazi için Haci Bayram Veli Camii’ne geldi. Namazdan önce camide Kur-an’i Kerim tilaveti gerçeklestirildi.

Sabah namazini ise Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas kildirdi. Namazdan sonra cemaate seslenen Erbas, ayet okuyarak, “Aziz kardeslerim, biraz önce okudugum ayeti kerimede rabbimiz buyuruyor ki Allah kendi yolunda mücadele ederken öldürülen ve öldüren müminlerin, cennet karsiliginda canlarini ve mallarini satin alir. Sanli ordumuzun kahraman askerleri cennet karsiliginda canlarini ve mallarini rabbimizin satin aldigi kimselerdir. Allah hepsine rahmet eylesin. Aziz kardeslerim, iste cennet karsiliginda canlari satin alinan nice müminler su anda Filistin’de, Gazze’de sehit oluyorlar. Neredeyse her saat. Bazen toplu katliamlara maruz kaliyorlar. Soykirima maruz kaliyorlar” dedi.

“Zalim isgalcilerin hiç merhameti yok, ahlaki yok, hukuku yok, insanligi yok”

Filistin’de yasananlarin insanliga sigmayacagini belirten Erbas, “Zalim isgalcilerin hiç merhameti yok, ahlaki yok, hukuku yok, insanligi yok. Yukaridan attiklari bombalarla çadirlarda kalan masum çocuklari ve bebekleri katlediyorlar. Ey dünya kör müsün? Artik senin anlayisinda ahlak diye bir sey kalmadi mi? Hukuk diye bir sey kalmadi mi? Ey insan haklari savunuculari, neredesiniz? Hayvan haklari savunuculari, sizin gözünüzde binlerce, on binlerce masum insanin hayvanlardan herhangi birisi kadar bile degeri yok mu? Neredesiniz? Sesiniz niye çikmiyor?” ifadelerine yer verdi.

“Zalim isgalcilere bir bardak su dahi gönderen büyük bir haram islemektedir”

Baslatilan boykot kampanyasina duyarsiz kalmanin günah oldugunu söyleyen Erbas, “Aziz kardeslerim bizim elimizde ne geliyor su anda? Yardim göndermek, boykota devam etmek. Zalim isgalcilere bir bardak su dahi gönderen büyük bir haram islemektedir. Büyük bir günah islemektedir. Bunu buradan açikça haykiriyorum, söylüyorum. Zalimlere yardim eden, dolayli yollardan dahi olsa yardim edenler bunun hesabini verecek. Bunun hesabini hem dünyada hem ahirette verecek. O yüzden hala boykota karsi duyarsiz olanlar varsa dikkatli olsunlar” seklinde konustu.

“Dünyada çok vicdanli insanlar var. Onlara tesekkür ediyoruz”

Filistin’e destek olmanin insanlik vazifesi oldugunu belirten Erbas, “Dünyada çok vicdanli insanlar var. Onlar dünyanin her yerinde Filistin bayraklariyla gösterilerini yapiyorlar. Allah hidayet nasip eylesin. Cenab-i Hak o vicdanli insanlara ne diyelim hidayet nasip eylesin. Yardim eylesin. Vicdanli insanlar var dünyada. Inanci ne olursa olsun. Onlara tesekkür ediyoruz burada” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas konusmasinin ardindan güvenlik güçleri ve Filistinliler için dua etti.
Kaynak: İHA