Kripto Varliklara Iliskin Düzenleme Plan Ve Bütçe Komisyonu'nda Kabul Edildi

Kripto varliklara iliskin düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Kripto varliklara iliskin düzenlemeleri içeren Sermaye Piyasasi Kurulu Kanununda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Kabul edilen maddelere göre, kripto varlik tanimlari ekleniyor. Sermaye Piyasasi Kurulu, kripto varliklarin ihracina iliskin hükümleri belirleyebilecek. Kripto varlik hizmet saglayicilarinin kurulabilmesi ve faaliyete baslayabilmesi için Sermaye Piyasasi Kurulu iznine tabi olacak.

Kripto varlik da dagitik defter teknolojisi veya benzer bir teknoloji kullanilarak elektronik olarak olusturulup saklanabilen, dijital aglar üzerinden dagitimi yapilan, deger veya hak ifade edebilen gayri maddi varliklar olarak tanimlaniyor.

Kabul edilen maddelere göre, kripto varlik hizmet saglayici, platformlari, kripto varlik saklama hizmeti saglayan kuruluslari ve bu Kanuna dayanilarak yapilacak düzenlemelerde kripto varliklarin ilk satis ya da dagitimi dahil olmak üzere kripto varliklarla ilgili olarak hizmet saglamak üzere belirlenmis diger kuruluslar olarak yer aliyor.

Platform kripto varlik alim-satim, ilk satis ya da dagitim, takas, transfer, bunlarin gerektirdigi saklama ve belirlenebilecek diger islemlerin bir veya daha fazlasinin gerçeklestirildigi kuruluslar olarak tanimlaniyor.

Kripto varlik hizmet saglayicilarinin ortaklarinin tasimasi gereken sartlar da teklifle hüküm altina aliniyor. Platformlarin ortaklarina ve yönetim kurulu üyelerine, diger sermaye piyasasi kurumlariyla benzer bazi asgari sartlar getirilerek gerekli mali güç ve isin gerektirdigi dürüstlük ve itibarin saglanacak.
Kaynak: İHA