Van-Bahçesaray Karayolu 132 Gün Sonra Ulasima Açildi

Van’da kar yagisi ve düsen çiglardan dolayi yaklasik 132 gündür kapali bulunan Van-Bahçesaray karayolu dün ulasima açildi.

Van-Bahçesaray Karayolu 132 Gün Sonra Ulasima Açildi
Van’da 22 Aralik 2023 tarihinde yagan kar yagisi ile birlikte düsen çiglar sonucu Van-Bahçesaray yolu ulasima kapandi. Yaklasik 4 aydan bu yana ulasimin saglanamadigi yolda Karayollari 11. Bölge Müdürlügü 111. Sube Müdürlügü’ne bagli Görentas Bakimevi ekipleri, kar kalinliginin yer yer 3 ile 5 metreyi buldugu bölgede 3 bin rakimli Karabet Geçidi’ne çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Çalismalar büyük titizlikle devam ederken yol dün aksam açildi. Aksam saati olmasindan dolayi araç trafigi bugüne birakildi. Sabah 08.00’da araç geçisine izin verilmesiyle Bahçesaraylilar Van’a gelmek için yaklasik 5 saat süren 250 kilometrelik yol olan Bitlis’in Hizan ilçesi güzergahindan kurtuldu.

"Çig altinda kalan minibüs 4.5 ay sonra ortaya çikti"

22 Aralik 2023’te düsen çiglardan dolayi kapali olan Van-Bahçesaray karayolundaki ilk çalisma da 13 Subat’ta baslatildi. Çig riskleri nedeniyle zaman zaman durdurulan çalismalara ragmen Karayollari 11. Bölge Müdürlügü ekiplerinin yogun çalismalarinin ardindan 132 gün aradan sonra Van-Bahçesaray yolu dün ulasima açildi. Yaklasik 4.5 ay kar kütleleri altinda kalan minibüs ise karlarin erimesiyle ortaya çikti.
Kaynak: İHA