OMÜ Ile Kilis 7 Aralik Üniversitesi Arasinda Is Birligi Anlasmasi

Ondokuz Mayis Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (OMÜ-TTO) ile yeni bir teknoloji transfer ofisi kurulan Kilis 7 Aralik Üniversitesi arasinda is birligi protokolü imzalandi.

OMÜ Ile Kilis 7 Aralik Üniversitesi Arasinda Is Birligi Anlasmasi
OMÜ Rektörlük binasinda düzenlenen törenle protokol metnine OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Kilis 7 Aralik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Dogan Karacoskun imza atti. Törene OMÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Selim Eren ve Prof. Dr. Murat Terzi de katildi.

Imzalanan anlasmayla karsilikli olarak üniversite-sanayi is birliklerinin kurulmasi, girisimcilik, AR-GE, inovasyon ve sosyal kalkinma gibi alanlarda ortak faaliyetler ve projelerle ilgili etkinliklerin düzenlenmesi hedefleniyor.

Bir yil geçerli olacak protokole göre, herhangi bir üniversite bünyesinde hazirlanacak arastirma projelerinin taraflarin faaliyet ve ilgi alanina girmesi durumunda, söz konusu projenin taraflarca müsterek olarak yürütülmesini saglamak amaçlaniyor. Bilgi alisverisi amaciyla uzmanlarin karsilikli olarak ilgili birimlerde seminerler vermesi ve uygulamaya yönelik konulari aktarmak üzere derslere katilmasi da hedefleniyor.

Her iki üniversitenin ögrencilerine staj imkâni taninmasini da amaçlayan protokolle lisans, yüksek lisans ve doktora ögrencilerinin de istihdam edilmesi planlaniyor. Anlasmayla ayrica OMÜ’nün gelistirdigi Jobsocial Mobil Uygulamasi ile uzmanlik ve staj konularinda bilgi aktariminda bulunmak da hedefler arasinda yer aliyor.

Rektör Ünal: Üniversiteler arasindaki is birligini daha da güçlendirerek kalici etkiler olusturmak istiyoruz.

Imza törende degerlendirmelerde bulunan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Önceki yillarda iki üniversite arasindaki is birligi, egitimden ar-geye pek çok alanda fayda sagladi. Bugün ise Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) üzerinde bu is birligini daha da güçlendirerek kalici etkiler olusturmak istiyoruz. Bu nedenle güçlü bir yapiya kavusmus olan OMÜ-TTO ile yeni kurulan KIYÜ-TTO arasinda bir is birligi baslatacagiz. Bu is birligi, tecrübe paylasimi ve süreç yönetimi üzerine olacak. Amacimiz, üniversitelerimizdeki uzmanlarin sektörün ihtiyaçlarini karsilamasi için ortak bir cevap bulmalarini saglamak. Bu, sektörde taninan uzmanlarimizin yetistirilmesine ve ögrencilerimizin staj, is bulma ve tecrübe kazanma olanaklarinin artmasina katki saglayacak” ifadelerini kullandi.

“Iki üniversitenin farkli bölgelerde olmasini bir dezavantaj olarak görmüyoruz”

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Iki üniversitenin farkli bölgelerde olmasini bir dezavantaj olarak görmüyoruz; aksine bölgeden gelen ögrencilerimizin ciddi bir potansiyeli var. Kilis, Gaziantep, Sanliurfa gibi sehirlerden gelen ögrencilerimiz bulunmakta. Dolayisiyla bu anlasma sadece resmî kurumlara degil ayni zamanda bölgeye ve bölge halkina da katki saglayacak. Bizim ürettigimiz ve gelistirdigimiz % 100 yerli ve millî bir uygulama olan Jobsocial da uygulama marketlerinde yerini aldi. Üretilen bu platform, üniversitelerimizdeki imkânlari sektörle birlikte paylasmamizi saglayacak. Gelecekte daha verimli ve etkili projelere de imza atmayi umuyoruz” dedi.



Rektör Karacoskun: "Üniversitemizin TTO’sunu kurarken OMÜ’nün bilgi birikiminden ve tecrübesinden faydalanmak bizi memnun ediyor"

TTO kurulumunda OMÜ’deki bilgi birikiminden ve deneyimlerinden yararlandiklarini belirten Kilis 7 Aralik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Dogan Karacoskun ise “Kilis 7 Aralik Üniversitesi olarak Yüksekögretim Kurulu Baskanimiz Prof. Dr. Erol Özvar ve Yüksekögretim Kurulu üyelerinin destekleriyle teknoloji transfer ofisimizi kurduk. Ancak teknoloji transfer ofislerini gelistirmek, belli bir süreç gerektirir. Bu süreçte ekibimizle birlikte büyük bir gayretle çalisiyoruz. OMÜ’nün bu alandaki deneyimlerinden faydalanarak, teknoloji transfer ofisinin yönetiminde yer alan arkadaslarimizin ve hocalarimizin diger süreçlerin yönetiminde is birligi içinde hareket etmelerinin üniversitemiz için önemli sonuçlar saglayacagina inaniyorum. Geçmiste farkli alanlarda baslayan is birliklerinin bu alanda da devam etmesi, OMÜ’nün uzun yillarin birikimiyle olusturdugu tecrübenin, birikimin ve deneyimin genç bir üniversite olarak bizim yeni süreçlerimize katki saglamasi bizi memnun ediyor” diye konustu.

Imza töreni hatira fotografi çekilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA