Ipekyolu Belediyesinin 185 Isçinin Isine Son Vermesi Protesto Edildi

Van’da sendika üyeleri ve isçiler, DEM Partili Ipekyolu Belediyesinin ilk etapta 185 isçinin isine son vermesini protesto etti.

Ipekyolu Belediyesinin 185 Isçinin Isine Son Vermesi Protesto Edildi
DEM Partili Ipekyolu Belediyesi, dün itibariyle 185 isçinin is akdine son verirken 380 kisinin de is sözlesmesini feshedilecegi sinyalini verdi. Bugün HAK-IS Van Subesi öncülügünde, isten çikarilanlar belediye binasi önünde toplanarak karari protesto etti.

HAK-IS Van Sube Baskani Fatih Akdeniz, burada yaptigi basin açiklamasinda, 31 Mart’ta seçimi kazanan DEM Partili Canan Uzunay ve Cevdet Altindag’in 185 emekçiyi haksiz ve hukuksuz bir sekilde isten çikardigini söyledi.

Belediye baskanlarinin ilk icraatinin, Ipekyolu halkina gece-gündüz, kar-kis, bayram, tatil demeden fedakârca çalisan isçileri, hiçbir gerekçe göstermeden isten çikarmak olmasinin iyi niyetle açiklanabilecek bir durum olmadigini ifade eden Akdeniz, “Isçi arkadaslarimizin is akitlerinin 1 Mayis Isçi Bayrami’nin hemen ertesinde sonlandirilmasi, Ipekyolu Belediyesi yöneticilerinin emege ve emekçiye bakisini, samimiyetsizligini ortaya koymustur. Seçimden önce belediye isçilerinden oy isteyen Ipekyolu Belediyesi Baskani Cevdet Altindag, simdi ayni isçileri sirtindan vurmaktadir. Belediye emekçilerini seçim öncesinde siçrama tahtasi olarak gören ve sonra da onlara ihanet eden zihniyet, yenilmeye mahkûmdur. Ipekyolu Belediyesi Baskani Cevdet Altindag, sendikamiz üyesi 185 isçi arkadasimizin is sözlesmelerini hukuka aykiri sekilde feshetmekle kalmamis, 380 arkadasimizin is sözlesmesinin de feshedileceginin sinyalini vermistir” dedi.

Kaynak: İHA