Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza Ekipleri Uyusturucuya Yönelik Operasyonlarini Sürdürüyor

Ticaret Bakanligina bagli Gümrük Muhafaza ekiplerince narkotik suçlarla mücadele çalismalari kapsaminda Dilucu ve Kapikule Gümrük Kapisi’nda yapilan denetim ve kontroller sonucu gerçeklestirilen operasyonlarda Türkiye’ye giris yapmaya çalisan iki tir aracinda yaklasik 255 litre likit metamfetamin ve 370 kilogram esrar ele geçirildi.

Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza Ekipleri Uyusturucuya Yönelik Operasyonlarini Sürdürüyor
Ticaret Bakanligina bagli Gümrük Muhafaza ekiplerince narkotik suçlarla mücadele çalismalari devam ediyor. Dilucu ve Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü ekiplerince gerçeklestirilen narkotik risk analizi ve hedefleme çalismalari kapsaminda, her iki gümrük kapisina gelen araçlar mercek altina alindi. Yapilan kontroller sonucu süpheli araçlar üzerinde incelemelerini derinlestiren ekiplerce x-ray tarama sistemine sevk edilen araçlarda süpheli yogunluklarin tespit edilmesi üzerine narkotik dedektör köpeklerin de dahil oldugu detayli arama gerçeklestirildi.

Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekipleri, öncelikle Dilucu Gümrük Kapisi’na gelen tirda yaptigi aramada, aracinin yakit deposuna eklenmis zula içerisinde 255 litre likit metamfetamin yakaladi. Kapikule Gümrük Kapisi’nda bir tira yönelik gerçeklestirilen operasyonda ise araçta tasinan yasal yükün içerisine gizlenmis posetler içerisinde, esrar oldugu tespit edilen 370 kilogram agirliginda uyusturucu madde ele geçirdi.

Iki farkli noktada basariyla gerçeklestirilen operasyonlarla ilgili sorusturmalar, Igdir ve Edirne Cumhuriyet Bassavciligi nezdinde devam ediyor.
Kaynak: İHA