Leman Anne, 20 Yil Önce Sirra Kadem Basan Evladindan Gelecek Umutlu Haberi Yillardir Bekliyor

Tunceli Emniyet Müdürlügü’nde görev yaparken sirra kadem basan polis memuru Ferhat Özdinç’in Hatay’da yasayan ailesi 20 yildir gelecek umutlu haberi bekliyor.

Leman Anne, 20 Yil Önce Sirra Kadem Basan Evladindan Gelecek Umutlu Haberi Yillardir Bekliyor
Hatay’in Kumlu ilçesinde yasayan Özdinç ailesinin evladi Ferhat Özdinç, 1997 yilinda polis olduktan sonra Gaziantep’te göreve basladi.

Gaziantep’te 4 yil hizmetini tamamlayan Özdinç’in tayini Tunceli Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü’ne çikti. Tunceli’de görevini basarili sekilde devam ettiren 31 yasindaki Özdinç, 4 Agustos 2003 tarihinde ortadan kayboldu. O dönem yapilan incelemelerde ve sorusturmalarda herhangi bir sonuç alinamadi. Tunceli Cumhuriyet Bassavciligi, Ferhat Özdinç dosyasini 20 yil sonra tekrar açti ve sorusturma kapsaminda çalisma arkadaslari ve kendisini mesai bitimi evine getiren taksi soförünün ifadelerine basvuruldu. Açilan sorusturma dosyasi en çok evladindan 20 yildir haber alamayan Leman Özdinç’e umut oldu. Evladinin hasretiyle yillardir yanip tutusan kadin, adaletin yerini bulmasini istiyor.

“Abim mesai bitince eve gittikten sonra bir daha haber alamadik”

2003 yilinda kaybolan abisinin sorusturma dosyasinin 17 yil sonra tekrar açildigini ifade eden Mehmet Özdinç, "Abim 1997 de polis olarak Gaziantep’te göreve basladi.

Burada 4 yil polislik yaptiktan sonra tayini Tunceli’ye çikiyor. Abim görevinde basarili birisiydi. Gaziantep’te dönemin valisinden basari belgesi almisti. Evlilik hayatinda bazi sorunlari vardi. Evlilik hem kendine hem de meslegine zarar veriyordu. Abim esinin kendisini aldattigindan süpheleniyordu. Tunceli’de 14 ay kaldiktan sonra esiyle kavga ediyorlar. Abim esine bosanacagini söyleyerek onu gönderiyor. Abimin esi Hatay’a gelmeyerek Kibris’a gidiyor. Bundan 15 gün sonra abim mesai bitince eve gittikten sonra bir daha haber alamadik. Polisler abimin bulmak için arastirma yaptilar ama bir sonuç çikmadi. 17 yil sonra tekrar dosya açildi. Yeni birkaç ipucu bulundu. Bu ipuçlarindan 3 süpheli ele geçirildi. Biz bunlardan sikayetçi olduk. Sorusturma hala devam ediyor. Abim 2003 yilinda görev yaparken bir anda kayboldu. Kaybolmasiyla ilgili herhangi bir bilgisi olan varsa bizlere ulassin" dedi.



“Oglumun ölü veya diri bulunmasini istiyorum”

20 yildir ogluna hasret olan anne Leman Özdinç, "Oglumu en son kaybolmadan 15 gün önce gördüm. Oglumun yanina gittim. 15 gün kaldiktan sonra geri geldim. Oglum kaldigim süre boyunca hiçbir sey söylemedi. Ben buraya geldigimde oglum basim belada dedi.

Sordum nedenini ama bana söylemedi. Oglumun ölü veya diri bulunmasini istiyorum. Bir mezarinin olmasini istiyorum. Oglumu yerini bilen veya gören varsa bize bildirsin. 20 yil oldu oglumun hasretini çekiyorum. Oglumun gençligini aldilar. Oglum kayboldugunda 31 yasindaydi. Torunlarimi 10 yildir görmüyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA