El Emegi Göz Nuru Eserler Bu Sergide

ORDU – Ordu Büyüksehir Belediyesi Meslek ve Sanat Egitimi Kurslari (ORMEK) Ünye subesinde egitim gören kursiyerlere ve ögretmenlere ait eserlerin yer aldigi yilsonu sergisi açildi.

El Emegi Göz Nuru Eserler Bu Sergide
ORMEK, birçok ilçede vatandaslarin bilgi ve beceri yönünü gelistirmelerine, ev ekonomilerine katki saglamalarina yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Birçok alanda egitimler veren ORMEK yilsonu sergisi Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli protokol üyeleri kursiyerler ve vatandaslarin katilimi ile açildi.

Baskan Güler: “ORMEK’leri 19 ilçemizde yayginlastirmak istiyoruz”

Ünye’de açilan sergide konusan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, ORMEK’leri 19 ilçede yayginlastirmak istediklerini söyledi.

Sadece Ünye’de 50 bini askin kisiye meslek ve sanat egitimleri verdiklerini belirten Baskan Güler, “Hangi meslekte uzmanlik kazanmak istiyorsaniz 8 kisiyi toplayip bize basvurun. Bu imkanlarin biz size saglayalim” dedi.

Serginin en ilgi çeken kismi ise el sanatlari teknolojisi rölyef ögretmeni Kader Asçi’nin ögrencilerinden çikti. Seher Besli, torununun resminin çalismasini bizzat torununun saçini kullanarak rölyef yapti ve ilgi çeken bir çalisma ile dikkatleri çekti. Bir diger çalisma ise 72 yasindaki Hacer Alparslan’a ait isikli bir rölyef çalismasi oldu. Rölyef ögretmeni Kader Asçi ise evlendiginde çeyiz olarak kullandigi sehpayi sanat eserine dönüstürdü.

17 farkli bransta begeniye sunulan sergi, 2 gün açik kalacak.
Kaynak: İHA