Hasadi Yapilip Geliri Kiz Ögrencilere Bagislanacakti Açiklamasi Çilek Tarlasini Talan Ettiler

Izmit Belediyesi tarafindan 13 dönümlük alana dikilen ve hasadi yapilip geliri kiz ögrencilere bagislanacak olan yaklasik 500 kilogram çilek çalindi. Yasanan hirsizlik sebebi ile Çilekköy’de yapilacak hasat senligi iptal edildi.

Hasadi Yapilip Geliri Kiz Ögrencilere Bagislanacakti Açiklamasi Çilek Tarlasini Talan Ettiler
Izmit Belediyesi Çayirköy Mahallesi’nde hayata geçirdigi Çilek Köyü projesinde hasada hazirlaniyordu. Vatandaslar ile birlikte arazide gerçeklesecek hasat sonrasi elde edilen gelir ihtiyaç sahibi kiz ögrenciler için harcanacakti. Bugün gerçeklesecek hasat etkinligi öncesinde son hazirliklari tamamlamak için alana giden yetkililer, çileklerin olmadigini fark etti. Etkinlik yasanan hirsizlik nedeniyle iptal edildi. Izmit Belediyesi Baskan Yardimcisi Lütfü Obuz geçtigimiz aksam hirsizlik olayinin yasandigi Çilekköy’ü ziyaret ederek Kirsal Hizmetler Müdürlügü personelinden bilgi aldi. Obuz, yaklasik 500 kilogram çilegin çalindigi alanda inceleme yapti. Çayirköy’de bulunan arazinin giris kapisinin ve kenarinda bulunan tel çitlerin bazi noktalardan zorlandigi görüldü.



“Kiz ögrencilerimize katki olacakti”

Hasat senligi öncesinde hirsizlik olayinin yasandigi Çilekköy’de incelemelerde bulunan Baskan Yardimcisi Obuz, “Belediyemizin Çayirköy’de bulunan 13 dönümlük arazisinde Çilek Hasadi etkinligimiz olacakti. Hasadimizin karnaval havasinda olmasi adina aylardir personelimiz emek vermektedir. Bu hasattan elde edilecek gelir kiz ögrencilerimize katki olacakti. Bu her sene yaptigimiz ve baskanimizin çok önemsedigi bir uygulama. Dün aksam karalama amaçli mi yoksa baska bir amaçla mi yapildi bilmiyoruz ama bir hirsizlik olayi yasandi. Bu olayi insallah emniyet güçlerimiz ortaya çikaracaktir. Bunu yapanlari en kisa zamanda hukukun önüne çikartip gerekli cezalari almasini saglayacaktir diye umut ediyoruz. Fakat sunu kimse unutmasinda ki Baskanimiz asla kiz ögrencilerimizi magdur etmez” dedi.



“Bu olayi asla kapatmayacagiz”

Baskan Yardimcisi Lütfü Obuz, “Ileriki tarihlerde kiz ögrencilerimiz için bu hasat senligini ne pahasina olursa olsun en güzel sekilde gerçeklestirecektir. Kiz ögrencilerimize egitim katkisi saglayacagiz. Ögrencilerimizin üzülmemelerini istiyoruz. Bizler bu olayi asla kapatmayacagiz ve sürekli gündeme getirecegiz. O yüzden emniyet güçlerinin bu konuda duyarli olmalarini bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA