Abdi Ipekçi Basketbol Gelisim Merkezi Açilisa Gün Sayiyor

Türk basketbolunun kalbinin atacagi Abdi Ipekçi Basketbol Gelisim Merkezi’ndeki insaat çalismalari tamamlandi. Yeniden insa edilen merkezin, ince isçilik ve peyzaj düzenlemelerinin ardindan 1 ay içerisinde açilmasi planlaniyor.

Abdi Ipekçi Basketbol Gelisim Merkezi Açilisa Gün Sayiyor
Avrupa’nin basketbol üssü olarak nitelendirilen Abdi Ipekçi Basketbol Gelisim Merkezi yenilenen haliyle açilmaya gün sayiyor. Yikilan eski yapinin 1979 yilinda temeli atilip, 1989 yilinda hizmete alindi. Binanin depreme dayaniklilik sorunlari tespit edildi ve 2018 yilinda yikildi. Yeni yapinin insaati 2021 yilinin kasim ayindaki ihalesinin ardindan kisa süre yükseldi. Geçen 3 yilin ardindan yeni yüzü ile Abdi Ipekçi Basketbol Gelisim Merkezi insaati tamamlandi. Insatta ince isçilik ve peyzaj düzenlemeleri kaldi.

Abdi Ipekçi Basketbol Gelisim Merkezi havadan görüntülendi

Havadan görüntülenen merkezin insaatinin tamamlandigi ve çevre düzenleme islemlerinin sürdügü görüldü.

Yapinin caddeye bakan kismindaki bariyerler ise indirildi. Merkezde 10 bin kisilik spor salonu, bin kisilik antrenman ve maç salonu yer aliyor. Bunun yaninda yilda 8 binden fazla müsabakanin yapilacagi 3 adet altyapi salonu bulunuyor. Ayrica sporcu ihtiyaçlarina göre tasarlanmis bir otel ve kamp merkezimiz mevcut. Toplu ulasim hatlarina, Istanbul’un tarihi dokusuna ve surlara uyumlu bir mimarisi yapi olmasina özen gösterildi. Merkez 22 bin metrekare toplam yesil alana sahip. Toplam 150 bin metrekare insaat alani, 68 bin metrekare ihale alani olan tesis içinde basketbol müzesi, basketbol kütüphanesi, mescit, alisveris, konser ve yeme içme alanlari ile otopark var. Merkezin maçlar, turnuvalar, yerli ve uluslararasi organizasyonlarla 24 saat yasayan bir spor kompleksi olmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA