Manisa'da Içme Suyu Aritma Tesislerinde Yogun Mesai

MASKI Genel Müdürlügü, il genelinde vatandaslara temiz ve saglikli içme suyu ulastirmak ve olusabilecek ariza sonucu su kesintisi meydana gelmemesi amaciyla aritma tesislerinde donanimsal kontrol çalismasi yapiyor.

Manisa'da Içme Suyu Aritma Tesislerinde Yogun Mesai
Içme suyunu kaynagindan alip, arittiktan sonra sehir sebekesine verildigi son noktaya kadar kontrol altinda tutan Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, olabilecek kesintilere mahal vermemek için yogun mesai yapiyor. Içme Suyu Dairesi Baskanligi ekipleri, il geneline içme suyu ulastiran aritma tesislerinde genel bakim onarim çalismasi yapiyor. Rutin kontroller gerçeklestirilen aritma tesislerinde yasanabilecek su arizalarina izin verilmiyor.

Ekipler 7 gün 24 saat sahadaki görevlerini sürdürüyor

Içme Suyu Aritma Tesislerini ariza olusmamasi için sürekli kontrol eden ekipler sirasiyla pompa kontrollerini yapiyor. Klor ve demir 3 klorür eksikleri tamamlaniyor. Giris ve çikis sularinin kimyasal ve klor ölçümleri gerçeklestiriliyor. Düzenli filtre temizligi ve kontrolleri yapiliyor. Sistemler günde en az 1 kere ters yikama islemi yapiyor. Ters yikama islemi ile filtrelere takilan, istenmeyen maddeler sebekeye verilmeden ayristirilmis oluyor. Tesisin donaniminda herhangi bir ariza olusmasi halinde sorun gideriliyor. Son olarak tesisin fiziki temizligi yapiliyor. Manisa’ya daha saglikli içme suyu ulastirmak için ekipler 7 gün 24 saat esasina göre çalisiyor.
Kaynak: İHA