Ordu'nun Sakin Sehrinde Mayis Yedisi Coskusu

Ordu’nun sakin sehir unvanina sahip Persembe ilçesinde, belediye tarafindan organize edilen Mayis Yedisi Senlikleri, binlerce vatandasi bir araya topladi.

Ordu'nun Sakin Sehrinde Mayis Yedisi Coskusu
Dogu Karadeniz’de her yil mahalli bayram olarak kutlanan yüzlerce yillik geçmise sahip olan Mayis Yedisi, Persembe ilçesinde davul ve zurna esliginde kutlandi. Persembe Belediyesi tarafindan düzenlenen etkinlikte binlerce vatandas bir araya gelirken, vatandaslar için tekne turlari düzenlendi.

Yerel sanatçilar tarafindan verilen konser esliginde vatandaslar keyifli dakikalar yasadi. Etkinlikte Ordu Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekiplerince suda gösteriler yapildi, ardindan dalgiçlar tarafindan denizde Türk bayragi açildi.

“Katilim çok yüksek”

Persembe Belediye Baskani Cihat Albayrak, Mayis Yedisi etkinliklerinde kirsaldaki vatandaslarin sahil kasabasina indigini söyledi.

Festivalde farkli etkinliklerin düzenlendigini belirten Albayrak, katilimin oldukça fazla oldugunu ifade ederek, “Vatandaslarimiz ücretsiz tekne turlarindan da faydalandigi, denize kavustugu, baharin gelisini kutlamis oldugu çok güzel bir festival. Katilim bu yil gerçekten çok yüksek. Vatandaslarimiz ile birlikte olarak kaymakamimiz, bürokratlarimiz ve sivil toplum kuruluslarimizin da katilimiyla güzel bir etkinlik oldu. Insallah önümüzdeki yil bu etkinlikleri taçlandirarak daha güzelini yapmis olacagiz” dedi.

Vatandaslar ise her yil düzenli olarak Mayis Yedisi kutlama etkinliklerine katildiklarini, ilçede düzenlenen bu tür organizasyonlarin kendilerini mutlu ettigini söylediler.
Kaynak: İHA