Çanakkale'de 80 Kovandaki Çok Sayida Ari Telef Oldu

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde aricilik yapan Iskender Yildirim’a ait 80 kovan arinin büyük bölümü henüz belli olmayan bir nedenle telef oldu. Bölgede çok sayida aricilik yapanlarin arilarinin da telef oldugu iddia edildi. Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri ari ölümleriyle ilgili inceleme yapacak. Ari sahiplerinin ise konuyla ilgili savciliga suç duyurusunda bulunmasi bekleniyor.

Çanakkale'de 80 Kovandaki Çok Sayida Ari Telef Oldu
Bayramiç’e 3 kilometre uzaklikta Bayramiç Baraji bölgesinde 80 kovan ile aricilik yapan Iskender Yildirim (47), dün ari kovanlarini kontrol etmek için ariliginin bulundugu bölgeye gitti. Yildirim, 80 kovanda bulunan arilarinin büyük bir bölümünün telef oldugunu gördü.

Arilarinin büyük bir bölümünün telef olmasindan dolayi büyük üzüntü duyan Iskender Yildirim, "Burada dün ciddi bir ari ölümü basladi.

Kovanlardaki ari sayisi 3’te 1’ine düstü. Su anda sönen kovanlarimiz var. Benim gibi 10’u geçik aricinin kovanlari ayni durumda arilar telef olmus. Kovanlarin önünde durmadan ari ölüyor. Gerçekten ciddi bir ari katliami var. Bütün aricilar toplanip Ilçe Tarim Müdürlügü’ne müracaat edecegiz. Konu nedir anlasilacak. Ari dediginiz sey basit bir sey degil. Arilar dünyayi ayakta tutan bir hayvan. Arilarimizi böyle görünce içimiz acidi, dokunsalar aglayacak gibiyim" dedi.

Bölgede aricilik yapan çok sayida kisinin de arilarinin telef oldugu iddia edildi. Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri ari ölümleriyle ilgili inceleme yapacak. Ari sahiplerinin ise konuyla ilgili savciliga suç duyurusunda bulunmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA