Gölbasi'nda Ata Tohumlari Toprakla Bulustu

Gölbasi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü’nce üretilen yerli ata tohumlari, Belediye Baskani Yakup Odabasi’nin da katildigi programda toprakla bulustu.

Gölbasi'nda Ata Tohumlari Toprakla Bulustu
Gölbasi Belediyesi, yerli ve milli ata tohumlarina sahip çikiyor. Her yil oldugu gibi bu yilda Park ve Bahçeler Müdürlügü tarafindan üretilen ata tohumlari, Belediye Baskani Yakup Odabasi ve Sehit Hakan Can TOKI Anaokulu ögrencilerinin katildigi ‘Ata Tohum Serpme Programi’nda toprakla bulustu. Yerli tohum gelenegini yeniden canlandirmak amaciyla Gölbasi Belediyesi serasinda üretilen tohumlarin ekimi sirasinda Odabasi, çocuklarla tek tek ilgilendi. Programda domates, biber, salatalik tohumlarinin ekimi gerçeklestirildi.

Belediye Baskani Odabasi yaptigi konusmada, “Belediye olarak teknolojinin nimetlerinden yararlanirken, geçmisimizi de unutmuyoruz. Bu tohumlar bize atalarimizin emaneti. GDO’suyla oynanmamis, yerli ve milli tohumlar. Bu tohumlari müdürlügümüzün serasinda fide haline getirip vatandaslarimiza dagitiyoruz. Vatandaslarimizin saglikli ürünler tüketmesini sagliyoruz. Biz kültürümüze sahip çikiyoruz. Bu tohumlari gelecek nesillere aktarmak için de koruma altina aldik. Bugün çocuklarimizin tohumlari toprakla bulusturdugu anlarda yasadiklari heyecana tanik olduk. Insallah gelecegin ziraat mühendisleri, bakanlari bu çocuklarimizin arasindan çikacak. Onlarin da bu ata tohumlarina sahip çikacagina inancimiz tam" dedi.

Odabasi, etkinlige katilan çocuklara hediyeler de verdi. Program hatira fotografinin çekilmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA