Doktorlar Bildiri Yayinladi Açiklamasi 'Gazze'de Yasanan Isgali Ve Soykirimi Reddediyoruz'

Susehri Devlet Hastanesi çalisanlari, Israil’in Gazze halkina yaptigi katliamlara dikkat çekmek amaciyla hastane önünde toplanip bildiri okuyarak, açilan dövizlerle Gazze halkina destek verdiler.

Doktorlar Bildiri Yayinladi Açiklamasi 'Gazze'de Yasanan Isgali Ve Soykirimi Reddediyoruz'
Susehri Devlet Hastanesi binasi önünde gerçeklestirilen eyleme Susehri Devlet Hastanesi hekimleri ve çalisanlar katildi.

Susehri Devlet Hastanesi Dis Hekimlerinden Merve Matur’un Gazze zulmüyle ilgili okudugu bildiride, “ Israil’in 2023 Ekim ayinda Gazze Seridi’ne yönelik önce hava saldirilari, ardindan kara harekati seklinde isgal girisimi 5 ayi askin süredir siddeti tirmanarak sürüyor. Bu süreçte çok sayida çocuk, kadin, yasli ve sivil hayatini kaybetti. Ayrica halkin önemli bir kismi göç etmeye zorlandi. Israil savas hukukunu tamamen ayaklar altina alarak dokunulmazligi olan hastaneler, saglik kuruluslari, ibadethaneler gibi özel mekanlara da saldirilarda bulundu. Dünya halklarinin ve onurlu insanlarin aylardir seslendirdigi üzere bizde Gazze’de yasanan isgali ve soykirimi reddediyor, her zaman Gazze halkinin yaninda oldugumuzu beyan ediyoruz’’ dedi.



“Isgalci Israil insanlik tarihinde hiç görülmemis suçlara imza atiyor”

Isgalci Israil’in insanlik tarihinde hiç görülmemis suçlara imza attigini söyleyen Uzman Doktor ve Psikiyatri Uzmani Mücahit Gökduman, “Burada Israil’in yatigi insanlik dramina ve soykirima dikkat çekmek için toplandik. Filistin topraklari, yagmalaniyor, isgal ediliyor, insanlar acimasizca öldürülüyor. Isgalci Israil insanlik tarihinde hiç görülmemis suçlara imza atiyor. Gazze’de çalisan saglik çalisanlarinin hepsi bu durumdan etkilenmis durumda. Gazze’de gözyasi var, kan var, zulüm var fakat sabir da var, direnis de ve tevekkül de var’’ dedi.



Yapilan açiklamalarin ardindan saglik çalisanlari görev yerlerine dagildi.
Kaynak: İHA