Bitlis Eren Üniversitesi Ögrencilerinden, Filistin Için 10 Günlük Oturma Eylemi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ögrencileri, Filistin için 10 günlük oturma eylemi baslatti.

Bitlis Eren Üniversitesi Ögrencilerinden, Filistin Için 10 Günlük Oturma Eylemi
Rahva Yerleskesindeki Memduh Eren Camisi’nde öglen namazi sonrasi BEÜ Insani Degerler Kulübü öncülügünde bir araya gelen grup, kampüs içerisinde pankartlarla yürüyüs yapti. Sloganlarla yürüyen grup daha sonra basin açiklamasi yapti. Grup adina basin açiklamasini okuyan Eren Üniversitesi (BEÜ) Insani Degerler Kulübü Baskani Muhammed Beyazalma, 10 gün sürecek oturma eylemi ile Filistin’e destek vereceklerini söyledi.

Beyazalma, 7 Ekim Aksa Tufani sonrasinda gelisen olaylar, insanlik tarihinin en vahsi katliamlarindan birinin yaninda yine insanlik tarihinin en serefli ve sebatkâr direnislerinden birini tüm dünyanin gözleri önüne serdigini söyledi.

Beyazalma, “Tarihteki tüm önemli dönüm noktalarinda oldugu gibi bugün de Gazze’de süregelen katliam ve direnis, dogruyu yanlistan, hakliyi zalimden, izzeti zilletten ayirt eden bir Furkan olarak karsimizda duruyor. Siyonistler, Filistin’de sadece bir halki degil ayni zamanda insani tüm ilke ve degerleri sistematik bir sekilde katlediyor. Batili devletler ise bu katliama göz yummanin da ötesinde Israil’i açiktan desteklemekten çekinmiyor. Katil devleti soykirim silahlariyla teçhiz eden ABD, Gazze’deki mezalimin bizatihi faili konumunda olmayi sürdürüyor. Emperyalist ABD, Gazzeli mücahitlerin zillete ugrattigi Siyonistleri koruyup kollarken, son günlerde ABD’nin çesitli eyaletlerindeki üniversitelerde Siyonizm karsiti gösterilerin yogunlastigina sahitlik ediyoruz. Harvard’dan Yale’e, California’dan Texas’a kadar Amerika’nin önde gelen 25’e yakin üniversitesinde devam eden destek eylemlerinde bir taraftan Siyonist vahset lanetlenirken diger taraftan Amerika’nin Israil’e verdigi destek protesto ediliyor. Kampüslere adeta Filistin kamplari kuran ögrencilere akademisyenler de destek veriyor. Gazze’de yakilan direnis mesalesinin aydinliginda dünya, zulmün membagi ABD’de zalim yöneticilerine hakki çekinmeden haykiran binlerce vicdan sahibine sahitlik ediyor. Bizler, üniversite ögrencileri olarak Columbia Üniversitesinde baslayarak Amerika’da dalga dalga yayilan Filistin eylemlerine Türkiye’den selam gönderiyoruz” dedi.

Açiklamanin ardindan kampus içerisinde olusturulan alanlarda 10 günlük oturma eylemi baslatildi. Yürüyüs ve basin açiklamasina BEÜ ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA