Baskan Basdegirmen Açiklamasi 'Verdigimiz Bir Sözü Daha Yerine Getirmenin Mutlulugunu Yasiyoruz'

Isparta Çünür Mahallesi’nde dün hizmete giren yeni otogar için açilis töreni düzenlendi. Açilis töreninde konusan Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Verdigimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Eski otogarin bulundugu alana da yeralti otopark, üzeri meydan ve kütüphane yapiyoruz” dedi.

Baskan Basdegirmen Açiklamasi 'Verdigimiz Bir Sözü Daha Yerine Getirmenin Mutlulugunu Yasiyoruz'
Isparta Bahçelievler Mahallesi’ndeki Isparta Sehirlerarasi Otogari’ndan dün son sefer yapildi. Çünür Mahallesi’ndeki yeni otogar da dün hizmete açildi ve ilk otobüs seferleri gerçeklestirildi.

Ilk seferlerin gerçeklestigi yeni otogarin bugün de resmi açilis töreni yapildi.

Mehteran gösterisi ile baslayan törene Vali Aydin Barus, AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Ugur Gökgöz, Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen ve esi Sadiye Basdegirmen, AK Parti Il Baskani Furkan Cem Er, MHP Il Baskani Önder Topçu, Il Genel Meclisi Baskani Mehmet Ali Ertugrul, ITSO Baskani Metin Çelik, Ticaret Borsasi Baskani Hüdai Sahin, ilçe ve belde belediye baskanlari, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, esnaf ve vatandaslar katildi.

Verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutlulugunu yasadiklarini belirten Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, eski otogarin sehrin ortasinda kaldigini ifade etti.

Hiçbir yatirimin yarim kalmayacagi yönünde verdikleri söz oldugunu ve bugün de yeni otogarin faaliyete sunuldugunu aktaran Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Yarim kalan yatirimlari tamamlayarak buraya kadar geldik ve yeni otogari açmaktan son derece memnun olduk. Mevcut eski otogarimiz sehrin içinde kaldi, trafikte zorlaniliyordu. Öncelikle yeni otogar alanimizi faaliyete geçirdik, buranin faaliyete geçirilmesine katki sunan belediye meclisi üyelerime, personelime emek veren herkese tesekkür ediyorum” görüslerinde bulundu.

Yeni otogarin hazirlanmadan önce hem otobüs isletmecileriyle hem de esnafla bir araya geldiklerini ve projenin kendilerinin istedikleri sekilde degistirilerek hayata geçirildiginden bahseden Baskan Basdegirmen, “Esnafimizin istedigi sekilde burayi düzenledik. Sonucunda da esnafimiz memnun oldu. Herkes çok mutlu. Yaptigimiz isin kabul görmesi çok önemli” dedi.

“Eski otogar alaninda 86 bin metrekarelik meydan düzenlemesi ve yasam merkezi yapacagiz”

Bosaltilan otogarin yeriyle ilgili de hayata geçirecekleri projeye iliskin bilgiler veren Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, bosalan otogar alaninin bulundugu bölgede yeralti 3 katli otopark ve üzerinde de 2 bin ögrencinin ders çalisabilecegi bir kütüphane ile etkilesim merkezi yapilacagini açikladi.

Basdegirmen, “Böcüzade Parki ile birlestirerek toplam 86 bin metrekarelik alanda meydan düzenlemesi ve yasam merkezi yapacagiz. Vatandasimizin rahat nefes alabilecegi meydanlar olusturmaya çalisiyoruz. Bu dönemimizde Isparta’da 3-4 tane büyük meydan olusacaktir. Otogar alanimizdaki otopark kismi 30 bin metrekare, bu alanda da her türlü etkinligi yapma imkânimiz olacaktir. Isparta’miza hayirli ve ugurlu olsun” seklinde konustu.

Açilis töreninde konusan Isparta Valisi Aydin Barus, ise yeni yapilan otogarla Isparta hem misafirlerini güzel bir sekilde agirlayacak hem de vatandaslarina yasam merkezi sunmanin gururunu yasayacak dedi.

Vali Barus, “Isparta her yil disaridan misafir agirlayan bir il. Modern bir otogara çok ihtiyacimiz vardi. Sehir içinde kalmis otogar bu ihtiyaca cevap veremez hale gelmisti, oradaki esnafimiz da bu durumdan muzdaripti. Yeni yapilan yatirimla Isparta hem misafirlerini güzel bir sekilde agirlayacak hem de vatandaslarina bir yasam merkezi sunmanin gururunu yasayacak. Bir otogari, bir sanayi sitesini sehir disina tasimak çok önemli problemler dogurur. Önemli olan bu problemi hemsehrisiyle vatandasiyla birlikte anlasarak uzlasarak asmak. Iste belediye baskanimiz bunu basarmis. Bu nedenle belediye baskanimizi tebrik ediyoruz. Esnafimizi magdur etmeden vatandaslarimiza olumsuzluga neden olmadan bu problemi çözmüsler. Eski otogarin bulundugu alanin hem otopark hem kütüphane hem de bir meydan olarak kullanilacak olmasi Isparta için çok güzel bir tasarim. Bu tesiste esnafimiza bol kazançlar diliyorum, hayirli olsun” dedi.

Konusmalarin ardindan dua edildi, yeni otogarin açilis kurdelesi kesildi. Yapilan açilis töreninin ardindan protokol üyeleri yazihane ve isletmeleri ziyaret ederek, yeni otogarin hayirli olmasi temennisinde bulundular.
Kaynak: İHA