Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Ülkemizin Büyüme Mücadelesini 19 Mayis'in Ruhuna Sahip Çikarak Sürdürebiliriz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Ülkemizin karsi karsiya kaldigi her türlü provokasyona ragmen hizlandirdigi büyüme mücadelesini ancak 19 Mayis’in ruhuna sahip çikarak sürdürebiliriz” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla mesaj yayimladi.

Samsun’da tam 105 yil önce baslayan ve Milli Mücadele’yi zaferle taçlandiran 19 Mayis 1919’un, güçlü Türkiye’nin insasinda ilk tuglanin konuldugu tarih oldugunu ifade eden Erdogan, "Bu tarih, milletimizin düsman isgaline karsi ülkemizin her kösesinden yükselen istiklal ve istikbal ruhunun kivilcimi olmustur. Milletimizin esarete karsi direnisini ortaya koyarak topyekun bir varolus mücadelesini baslattigi bu sürecin devaminda ya istiklal ya ölüm nidalariyla vücut bulan varlik-yokluk mücadelesi baslamistir. Samsun’da yanan istiklal mesalesi, Amasya, Erzurum, Sivas ve ardindan Ankara ile tüm Anadolu’ya yayilmistir" ifadesini kullandi.

Cumhurbaskani Erdogan, 19 Mayis ruhunun, bu milletin en büyük varligi, en büyük sermayesi oldugunu vurgulayarak, söyle devam etti:

"Zorluklara karsi durmanin, azimle inançla kararlilikla hep beraber mücadele etmenin anlami bu ruhta gizlidir. Ülkemizin karsi karsiya kaldigi her türlü baskiya, provokasyona ragmen hizlandirdigi kalkinma, büyüme, güçlenme mücadelesini ancak 19 Mayis’in ruhuna, özüne, ilkelerine, ideallerine ve hedeflerine sahip çikarak sürdürebiliriz. Yeni Türkiye Yüzyili’nin neferleri olan sizler böyle bir bilinç ve özgüvenle tarihinize, bugününüze sahip çikip birbirinizle kenetlenin, birbirinizle kardeslik hukukunuzu gelistirin. Siz gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutluyor, Gazi Mustafa Kemal basta olmak üzere Kurtulus Savasimizin bütün kahramanlarini bir kez daha saygiyla aniyorum".
Kaynak: İHA