Çanakkale'de 19 Mayis Coskuyla Kutlandi

Çanakkale’de 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nin 105’inci yil dönümü tören ve etkinliklerle coskuyla kutlandi.

Çanakkale'de 19 Mayis Coskuyla Kutlandi
19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nin 105’inci yil dönümü töreni, Cumhuriyet Meydani’nda saat 10.00’da Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Kalkan’in Atatürk Aniti’na çelenk birakmasiyla basladi.

Tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam etti. Törene, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Çanakkale Valisi Yardimcisi Hakki Uzun, CHP Çanakkale Milletvekili Ismet Güneshan, Çanakkale Belediye Baskani CHP’li Muharrem Erkek, Il Emniyet Müdürü Selim Arici, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Sadi Akman, daire amirleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, ögrenciler ve çok sayida kisi katildi.

Günün anlam ve önemini belirten konusmayi yapan Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Kalkan, "Bugün Milli Mücadele’nin baskomutani, Cumhuriyet’imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikisinin 105’inci yil dönümünün sevincini ve coskusunu yasiyoruz. Bugün Samsun’da tutusturulan kurtulus mücadelesinin mesalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolastirilarak Çanakkale ruhunun yeniden yesertildigi gündür. Sevgili gençler 19 Mayis, Türk milletinin emperyalist güçlere karsi birlik ve beraberlik içinde, zulme boyun egmeyecegini haykirarak tarihin gördügü en büyük kahramanlik destanlarindan birinin yazilmaya baslandigi gündür. Ecdadimizin istiklali ve istikbali ugruna sergiledigi kahramanliklari gelecek nesillere en canli sekilde aktarmak basta gelen vazifemizdir. Bu anlayisla bir asir önceki ruhla esyalarimizdan teslim aldigimiz kutlu emanetlere sahip çikiyor. Ülkemizin geleceginin hedefi olan Türkiye yüzyilini insa ediyoruz” dedi.

Konusmanin ardindan Cumhuriyet Meydani, Inönü Caddesi, Ziveriye Sokak ve Kayserili Ahmet Pasa Caddesi üzerinden Çaglar Kaynak basketbol sahasina kadar bayrak yürüyüsü gerçeklestirildi.

Yürüyüste ön sirada, Türk bayragi ile Atatürk portresinin tasindigi yürüyüse katilanlar, ellerindeki Türk bayraklari ile 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nin 105’inci yil dönümünü coskuyla kutladi. 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami, Gençlik Festivali kapsamindan kordon boyunda gün boyu çesitli etkinliklerle kutlanacak.
Kaynak: İHA