Bakan Göktas Açiklamasi 'Mayis Ayina Iliskin 878 Milyon TL Sosyal Ve Ekonomik Destek (SED) Ödemesi Yaptik'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, çocuklarin sosyal açidan desteklenmesi ve egitim giderlerinin karsilanmasi için Mayis ayinda 878 milyon TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptiklarini bildirdi.

Bakan Göktas, çocuklara yönelik hizmetlere özel önem verdiklerini ve çocuklarin farkli ihtiyaçlarini gözeterek hizmetleri çesitlendirdiklerini belirtti.

Bu dogrultuda SED ile çocuklari, ailelerinin yaninda ve sosyal çevresi içerisinde desteklediklerini ifade eden Bakan Göktas, çocuklarin milli degerlere sahip, kendine güvenen, egitimli ve saglikli birer fert olarak yetismeleri için tüm gayretleriyle çalistiklarini vurguladi.

Aile odakli sosyal hizmet modelleri ile çocuklarin öncelikli olarak aile sefkati ve sicakligi ile yetisebilmeleri için gayret gösterdiklerini ifade eden Bakan Göktas, “Çocuklarin aile ortaminda büyümelerinin, toplumsal degerlerin korunmasinda vazgeçilmez bir rolü olduguna inaniyoruz. Bu kapsamda çocuklarin sosyal açidan desteklenmesi ve egitim giderlerinin karsilanmasi için Mayis ayina iliskin 878 milyon TL SED ödemesi yaptik” dedi.

Kaynak: İHA