Plastik Geri Dönüsüm Ödülleri Sahiplerini Buldu

Plastik atiklarin geri kazanimi ve yeniden degerlendirilmesine yönelik çözümlerin ele alindigi plastik geri dönüsüm yarismasnda 7 farkli kategoride ödüller sahiplerini buldu.

Plastik Geri Dönüsüm Ödülleri Sahiplerini Buldu
Her ürün ve projenin, Türkiye plastik geri dönüsüm endüstrisinin son on yildir sektöre yaptigi yatirimlarin açik bir sonucu oldugunu vurgulayan Yesil Dönüsüm ve Teknoloji Dernegi Baskani Yavuz Eroglu, “Finalistlerimizin çesitliligi, plastiklerin döngüsel ve sürdürülebilir kullanimi konusunda Türkiye plastik endüstrisi olarak kaydettigimiz kayda deger ilerlemenin bir kanitidir. Yeni mevzuatlar olustururken bunu unutmamaliyiz” dedi.

Finale kalan tüm yarismacilari kutlayan Eroglu, ’’Ödüller, plastiklerin döngüsel kullaniminda yenilikçiligin ödüllendirilmesi bakimindan ulusal bir standart haline gelecek, sektör oyuncularini geri dönüstürülmüs plastiklerin kullanimini daha da arttirmaya ve geri dönüsüm hedeflerine ulasilmasini motive edecek. Ödüle aday gösterilenlerin karsilamasi gereken bir dizi kriter arasinda; ürünlerin ve yeniliklerin Türkiye’de tasarlanmis, gelistirilmis veya üretilmis olmasi, ürünlerin en yüksek oranda geri dönüstürülmüs içerige sahip olmasi ve tüm basvurularin sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi ile sifir atik politikasini tesvik etmesi yer aldi’’ dedi.

Jüri sözcüsü Ömer Benli ise “Kiymetli jüri üyesi arkadaslarimla her biri birbirinden kiymetli projeleri degerlendirirken zorlandik ama temel maksadimiz Türkiye’de plastik atiklardan geri dönüstürülmüs ham maddelerin, ürünlerde daha fazla kullanilmasini özendirmek ve basarili uygulamalari ödüllendirmekti. Tüm basvuran katilimcilara döngüsel ekonomiye katkilari için tesekkür ediyorum. Ödül alan firmalarimizi da öncü olduklari için ayrica tesekkür ediyorum” dedi.

Plastik geri dönüsümü alaninda ham madde ve teknoloji üretenlerin yaninda, geri dönüstürülmüs ham maddeden yapilan ürünlerin de ödüllendirildigi bir platform olan plastik geri dönüsüm ödülleri, geri dönüstürülmüs malzeme kullanimi, ürün tasarimi ve üretim alaninda güncel gelismelere dair de fikir verirken, genis kitlelere de ilham kaynagi oldu.
Kaynak: İHA