Bakan Göktas Açiklamasi 'Toplam 4,2 Milyar Lira Evde Bakim Yardimi'ni Hesaplara Yatirdik'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, evlerinde bakilan tam bagimli vatandaslara ve ailelerine ekonomik destek saglamak amaciyla bu ay toplam 4,2 milyar lira Evde Bakim Yardimi’ni hesaplara yatirdiklarini açikladi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Bakanlik tarafindan sunulan en önemli aile odakli bakim hizmet modellerinden biri olan Evde Bakim Yardimi’nin 2006 yilinda engelli bireylerin öncelikle aile yaninda desteklenmeleri düsüncesiyle baslatildigini hatirlatti. Göktas, “Engelli vatandaslarimizin aile bütünlüklerini muhafaza edecek sekilde bakimlarinin evde yapilmasini önceliyoruz. Evde Bakim Yardimi ile engellilerin yasadigi ortamdan ayrilmadan, ailesi veya yakinlariyla birlikte yasayarak aile birliginin korunmasina ve güçlenmesine destek oluyoruz” ifadelerini kullandi.

"Toplumun her bir ferdine ulasmaya çalisiyoruz"

Evde Bakim Yardimi ile bakima ihtiyaç duyan tam bagimli yakinlarinin bakimini üstlenen vatandaslarin desteklenerek aile bütünlügünün korundugunu belirten Göktas, “Bakanlik olarak engelli bireylerin egitim, saglik, güvenlik, istihdam gibi temel haklarina tam olarak ulasmalari için hak temelli bir bakis açisiyla politikalar gelistiriyoruz. Gelistirdigimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulasmaya çalisiyoruz” dedi.



"Halihazirda 560 bin vatandasimiz Evde Bakim Yardimi’ndan yararlaniyor"

Evde Bakim Yardimi kapsaminda hak sahibi basina aylik 7 bin 608 lira ödeme yapildigini ifade eden Bakan Göktas, sunlari kaydetti:

“Evlerinde bakilan tam bagimli vatandaslar ve aileleri için bu ay toplam 4,2 milyar lira Evde Bakim Yardimi’ni hesaplara yatirdik. Halihazirda 560 bin vatandasimiz Evde Bakim Yardimi’ndan yararlaniyor. Türkiye Yüzyili vizyonumuz çerçevesinde Bakanlik olarak engellilik alanindaki hak temelli sosyal yardimlarin seffaf bir anlayisla sürdürülebilir olmasi için çalismalarimizi sürdürecegiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaslarimiza ve ailelerine hayirli olmasini diliyorum.”
Kaynak: İHA