Almanca Ögretmenleri Düzenlenen Konferansta Bulustu

Medicana Egitim Grubu MBA Okullari ve DAS Akademie tarafindan düzenlenen 1. Almanca Ögretmenleri Konferansi (1. Lehrkrftekonferenz) MBA Okullari Çamlica Kampüsü’nde gerçeklestirildi.

Almanca Ögretmenleri Düzenlenen Konferansta Bulustu
MBA Okullari ve DAS Akademie egitimcilerinin hazirladiklari 1. Almanca Ögretmenleri Konferansi programinin içeriginde paneller, Almanya’dan ve Türkiye’den degerli konusmacilarin sunumlari ve atölyeleri yer aldi. Konferans konsepti ‘Zamanla Degisen DaF’ olan 1. Almanca Ögretmenleri Konferansinda, Almancayi yabanci dil olarak ögretme alaninda tecrübe ve fikir alisverisine katkida bulunacak bir etkinlik olmasina ve yeni yaklasim metotlarinin paylasima açilmasina odaklanildi.

"Ileri düzeyde Ingilizce ve Almanca yeterliligiyle okullarimizdan mezun olacaklar"

MBA Okullari Genel Müdür Yardimcisi Duygu Kiliç’in açilis konusmasiyla baslayan programda Kiliç, "Siniflarin kapisini hayallere açmak için egitimin yenilenmeyi saglayacak büyük sorularla müfredatimizda global standartlari yakaliyoruz. MBA Okullari olarak dil ögretiminin iletisim sanatina dönüsmesine odaklanan dil egitimindeki yatirimlarimizla ögrencilerimiz ileri düzeyde Ingilizce ve Almanca yeterliligiyle okullarimizdan mezun olacaklar" dedi.

Tiyatro sanatçisi Veysel Diker’in DaF’ta dramaturji ve ögretimi hakkindaki sunumuyla devam eden konferansta Diker, ikinci yabanci dil ögretiminde dramanin yeri ve önemine vurgu yapan degerli paylasimlarda bulundu.

Geçmisten günümüze Almanca ögretimindeki degisimler paylasildi

Programin ikinci bölümünde DAS Akademie CEO’su Azize Sorguç ‘Dün ve Bugün’ basligi ile yabanci dil olarak Almancanin geçmisten günümüze ögretimsel yolculugu üzerine bir atölye düzenlerken DAS Akademie Kurucusu Nilgün Akdogan’in moderatörlügündeki workshop’ta Prof. Dr. Nadja Wulff, FaDaF (Yabanci ve Ikinci Dil olarak Almanca Meslek Birligi) ve 2025 yilinda Almanya’nin Lübeck sehrinde düzenlenecek olan Uluslararasi Almanca Ögretmenleri Konferansi ‘IDT’ hakkinda bilgi paylasimlarinda bulundu.

Ögretim Üyesi Dr. Efkan Marim liderligindeki ‘Dil ve Iletisim’ atölyesinde bilgi ve tecrübelerini sunarak katilimcilar keyifli anlara taniklik etti.

Konferans, Almanca ögretmenlerine geçmisten günümüze Almanca ögretiminde nelerin degistigini ve gelistigini paylasma firsati sundu.
Kaynak: İHA