Engel Tanimayan Vatan Aski Açiklamasi 105 Engelli Vatandasin Asker Olma Hayali Gerçek Oldu

Samsun’da yasayan 105 engelli vatandasin asker olma hayali gerçek oldu. Temsili askerlik uygulamasiyla bir günlügüne asker olan vatandaslarin sevinçleri ve mutluluklari yüzlerinden okundu.

Engel Tanimayan Vatan Aski Açiklamasi 105 Engelli Vatandasin Asker Olma Hayali Gerçek Oldu
Bedensel, zihinsel ve görme engelli vatandaslar, askerlik görevini yerine getirmek üzere aileleri ile birlikte sabah saatlerinde Samsun Sahra Sihhiye Okulu ve Egitim Merkezi Komutanligi’na geldi. Burada engelli vatandaslar askeri personel tarafindan karsilandi. Karsilama sonrasinda engelli vatandaslara askeri kamuflaj, bot, isimlik ve künye dagitildi. Askeri üniformalarini giyen özel bireylere askeriye içinde bulunan spor salonunda, görevli askerler tarafindan yanasik düzen, mekanik nisancilik, sinav, mekik egitimi verildi.

Yerli silah olan MPT76 ve G3 piyade tüfegi ile kirpi, ZPT ve Land Ambulansi tanima firsati bulan özel bireyler unutulmaz anlar yasadi. Sonrasinda ise yemin töreni düzenlendi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan yemin töreninde engelli askerler, ellerini yanlarinda bulunan masanin üzerindeki Türk bayragi ile silahlarin üzerine koyarak yemin etti. Törende ayrica Samsun Valisi Orhan Tavli ve Samsun Sahra, Sihhiye Okulu ve Egitim Merkezi Komutani Gazi Tümgeneral Davut Ala engelli askerlere basari belgesi ve hediye takdim etti.

"Onlarin bu heyecan ve coskusunu yürekten paylasiyoruz"

Törende konusan Samsun Sahra, Sihhiye Okulu ve Egitim Merkezi Komutani Gazi Tümgeneral Davut Ala, "Türk Silahli Kuvvetleri daima milletinin yaninda, onlarla iç içe olmus, güvenliginin yaninda diger konularda da milletin emrinde olmayi ilke edinmistir. Bu maksatla özel ve kahraman evlatlarimizin kisla ortamini yasamasina ve askerlik görevini yerine getirmelerine imkan saglanmistir. Biz de onlarin bu heyecan ve coskusunu yürekten paylasiyoruz. Kahraman Mehmetçikler; sizleri güzel yurdumuzun her kösesinde devlet ve adaletini merhamet ve sefkatini temsil eden Türk Silahli Kuvvetleri çatisi altinda bir günlügüne de olsa görmekten son derece memnunuz. Bu çati altinda üniformanizi giyerek egitime katildiniz. Kisa sürede olsa aldiginiz bu egitimle ‘Her Türk Asker Dogar’ vecizesini ispatlarcasina askerlige intibak ettiniz" dedi.

Engelli askerlerin aileleri ise çocuklarini askeri üniforma ile görmekten gurur ve mutluluk duyduklarini, temsili askerlik uygulamasinin kendilerine unutulmaz bir ani oldugunu söylediler. Program geçit töreninin ardindan askeri bando konseri ile son buldu.
Kaynak: İHA