Yüksekova-Irak Arasindaki Turizm Agi Genisliyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi sinir komsulariyla turizm agini gelistirmeye devam ederken, Irak’tan gelecek olan 15 acente için bilgilendirme öncesi Baskan Cevdet Özgökçe baskanliginda toplanti yapildi.

Yüksekova-Irak Arasindaki Turizm Agi Genisliyor
Türkiye Seyahat Acenteleri Birligi (TÜRSAB) Dogu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Baskani Cevdet Özgökçe, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odasi, Yüksekova Esnaf Sanatkârlar Odasi (YESO) öncülügünde baslatilan Iran-Yüksekova arasindaki turizm atagi için bir araya gelindi.

Ilçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Zagroz Is Merkezi’nin Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odasinda bir araya gelen STK’lar, is adamlari ve yerel esnaflarca, Irak’in güney kenti ve Yüksekova arasindaki gelis-gidis baglantilarini hizlandirmak için 4 günlük ziyaret öncesi görüsme toplantisi yapildi. Yapilan toplantida, Hakkâri ve ilçelerine, Van’a Irak’in güney kentinden gelen misafirler için görüsmeler yapildi.

Toplantiya, TÜRSAB Baskani Cevdet Özgökçe, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Ismail Akboga, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Vedat Çogaç, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Gürdal, is adami ve Bubi Van Seyahat Acentasinin Ebubekir Zirek ve çok sayida esnaf katildi.

Yüksekova’nin büyümesi için yeni turizm rotasina basladiklarini belirten TÜRSAB Baskani Cevdet Özgökçe, “Hakkari ve bölgesinin turizmini gelistirmeyi, büyütmeyi göz önüne alarak yola çiktik. Bölgedeki yeni rotalari olusturmak için buradayiz. Allah nasip ederse 21 Mayis’ta Irak’in güneyinde Arap bölgesinde 15 tane seyahat acentesinin Hakkâri’ye davet ettik. Acenteleri 2 gün Hakkâri ve 2 gün Van olmak üzere 4 gün agirlayacagiz. Yakin bir süreçte de buradaki sektörle bir araya gelip Türkiye’de iç pazarda kültür turlari yapan büyük tur operatörleri ile acenteleri Yüksekova’ya davet edip cografyamizi tanitmayi planliyoruz. Bölgedeki turizmi mevsimsellikten çikartip 12 aya yaymak istiyoruz. Nitelikli turisti buraya getirebilmek için bugün buradayiz. Bildiginiz üzere geçen sene Yüksekova’ya Hilton oteli yapildi. Çok güzel bir otel. Yaklasik 170 tane odasi var, bu da bizim elimizi güçlendiriyor. TÜRSAB olarak geçen yil gibi bu yil da agirligimizi bu bölgeye verecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA