Trendyol Ile Yerli Üretici Ve Saticilar, 4.5 Milyon Ürünü Dünya Pazarlariyla Bulusturdu

E-ticaret platformu Trendyol, mart ve nisan ayina iliskin e-ihracat verilerini açikladi. Buna göre Türk üreticiler iki aylik dönemde yaklasik 4.5 milyon ürünü dünya pazarlariyla bulusturdu. En çok satis yapilan ülkeler Suudi Arabistan ve Azerbaycan oldu.

Trendyol Ile Yerli Üretici Ve Saticilar, 4.5 Milyon Ürünü Dünya Pazarlariyla Bulusturdu


Yerli üretici ve saticilar, Trendyol’un yeni nesil e-ticaret deneyimiyle yurt disina açilmaya devam ediyor. E-ticaret platformunun mart ve nisan ayina iliskin e-ihracat verilerine göre iki aylik dönemde Türk saticilar yaklasik 4.5 milyon ürünü uluslararasi pazarlara ulastirdi. En çok satis yapilan ülkeler Suudi Arabistan ve Azerbaycan olurken, Türk ürünlerine en çok ilgi gösteren sehir arasinda Riyad, Cidde, Bakü, Dubai, Mekke ve Abu Dabi yer aldi. Körfez bölgesi alt-üst takim, Azerbaycan tisört, Orta ve Dogu Avrupa (CEE) ile DACH (Almanya ve Avusturya) bölgeleri elbise ihtiyaçlarini Türkiye’den karsiladi.

Kocaeli ilk kez ilk 10’da

E-ticaret platformu ile dünya pazarlarina açilan sehirlerde Gaziantep, Denizli, Adana ve İçel basi çekti. Kocaeli ise ilk kez en fazla ihracat gerçeklestiren 10 sehir arasina girmeyi basardi.

Ramazan kampanyalari satislari artirdi

E-ticaret platformunun Körfez bölgesine yönelik Ramazan kampanyasi e-ihracata olumlu yansidi. Türk saticilar, Ramazan ayinda Körfez bölgesinde 1 milyonun üzerinde satis gerçeklestirdi. Körfez bölgesine yönelik satislar, tüm satislarin yüzde 25’ini olusturdu.

Trendyol ile e-ihracat yapan Türk saticilar geçen yil 650 milyon dolarlik bir ihracat hacmi gerçeklestirdi. E-ticaret platformu, mikro ihracat çözümleriyle 2023 yili mayis ayindan bu yana 90 binden fazla saticisini ihracatçi haline getirdi. E-ticaret platformu sadece Türk ürün ve üreticilerini dünya pazarlarina açmiyor, ayni zamanda sivil topluma destek olma misyonuyla baslattigi ‘Sepette Iyilik’ projesiyle de e-ihracata katkida bulunuyor. Trendyol, Sepette Iyilik’e dahil olan ve e-ihracata uygun STK’larin yurt disi pazarlara açilmasina destek olarak, pozitif etkisini globale yayiyor.
Kaynak: İHA