TOBB Baskani Hisarciklioglu Açiklamasi 'Bayragimizi Uluslararasi Ve Bölgesel Is Dünyasi Kuruluslarinda Dalgalandiriyoruz'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, “Bayragimizi uluslararasi ve bölgesel is dünyasi kuruluslarinda dalgalandiriyoruz. Milletlerarasi Ticaret Odasi’nda, Avrupa Odalar Birligi’nde, Islam Ticaret Odasi’nda, Türk dünyasini bir araya getiren Türk TSO’ya kadar küresel platformlarin tamaminin yönetimlerine girdik” dedi.

TOBB’un 80’inci Mali Genel Kurulu, Ankara’da gerçeklestirildi.

Programda açilis konusmasini yapan TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in her zaman is adamlarinin yaninda yer aldigini belirterek, tesekkür etti. Oda ve borsa baskanlariyla birlikte reel sektörün sikintilarini ve çözüm önerilerini Cumhurbaskanligi ve ilgili bakanliklarla devamli istisare ettiklerini söyleyen Hisarciklioglu, “Is dünyamizin yüzlerce talep ve beklentisini ilettik. Bunlarin pek çogundan da olumlu sonuçlar aldik. Bugün aramizda bulunan kiymetli bakanlarimiz, is ortamini kolaylastiran, rekabet gücümüzü artiran, böylelikle büyümeye ivme kazandiran adimlar attilar. Camiamizin da bakani olan Ticaret Bakanimiz Ömer Bolat’a ve tüm degerli bakanlarimiza, Türk is dünyasi adina tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.



“OSB’ler basta olmak üzere sanayide büyüme alani için yer bulamiyoruz”

Hisarciklioglu, sahadan kendilerine en çok yansiyan sikinti ve talepleri paylasarak, “Finansmana erisimde giderek büyüyen bir sikinti var. KOBI’lere pozitif ayrimcilik yapilabilir ve onlari kredi sinirlamalari disinda tutarak piyasada bir rahatlama getirebiliriz. Ticaret-sanayi odalarina üye küçük isletmelere yönelik de yeni bir kredi destek sistemi kurabiliriz. Ticari kredi kartlarindaki taksit kisitlarini kaldirabiliriz. Ikinci konuya gelince maalesef dünyadaki en kati istihdam piyasasi mevzuati bizde. Böylelikle istihdami adeta cezalandiriyoruz. Firmalarin daha fazla kisiye is verebilmesinin önünü tikiyoruz. AB ve ILO kriterlerini baz alan bir isgücü reformuyla bu olumsuz durumu da düzeltebiliriz. Bir diger önem verdigimiz konu; sanayimizi büyütmek ve deprem riskine karsi korumaya almak. OSB’ler basta olmak üzere sanayide büyüme alani için yer bulamiyoruz. Bu da arsa fiyatlarini yükseltiyor” ifadelerine yer verdi.

“Bayragimizi uluslararasi ve bölgesel is dünyasi kuruluslarinda dalgalandiriyoruz”

Türkiye’yi yurtdisinda da en üst düzeyde temsil ettiklerini vurgulayan Hisarciklioglu, “Bayragimizi uluslararasi ve bölgesel is dünyasi kuruluslarinda dalgalandiriyoruz. Milletlerarasi Ticaret Odasi’nda, Avrupa Odalar Birligi’nde, Islam Ticaret Odasi’nda, Asya-Pasifik Odalari Konfederasyonu’ndan Türk dünyasini bir araya getiren Türk TSO’ya kadar küresel platformlarin tamaminin yönetimlerine girdik. Sizlerle birlikte ülkemizin dünyada artan prestijinin verdigi özgüvenle geçen sene bir önemli adim daha attik. 150 ülkenin odalarini bir araya getiren ‘Dünya Odalar Federasyonu’ baskanligina aday oldum. Yapilan seçimde biz diger 5 adayin toplamindan daha fazla oy aldik. Ve bu önemli görevi ülkemize kazandirdik” dedi.

Kaynak: İHA