SANKON Olaganüstü Genel Kurulu'nda Federasyon Baskanlari O Isimler Oldu

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) kurulusu üyesi olan Ankara Dis Ticaret Federasyonu ile Ankara Enerji ve Madencilik Federasyonu Olaganüstü Genel Kurullari gerçeklestirildi. Ankara Dis Ticaret Federasyonu’nda baskan Abdullah Arslan, Ankara Enerji ve Madencilik Federasyonu’nda ise Murat Altintop oldu.

Genel merkezi Ankara’da olan ve Birlesmis Milletler’e üye 193 dünya devletinin baskentlerinde temsilcilikleri bulunan SANKON’a üye Ankara Dis Ticaret Federasyonu ile Ankara Enerji ve Madencilik Federasyonu Olaganüstü Genel Kurulu, Ankara’da bulunan federasyonun merkez ofisinde yapildi. Ankara Dis Ticaret Federasyonu Olagan Genel Kurulu’nda 600 delegasyonun oylarinin tamamini alan is adami Abdullah Arslan, federasyon baskanligina seçildi. Abdullah Arslan, yaptigi konusmada, “Ankara Dis Ticaret Federasyonu Baskanligi olarak, SANKON Genel Merkezine bagliligimizi bildiriyoruz” ifadelerini kullandi.

Ankara Enerji ve Madencilik Federasyonu Olaganüstü Genel Kurulu’nda 600 delegasyonun oy kullandigi seçimi ise is adami Murat Altintop kazanarak, federasyonun yeni baskani seçildi. Altintop, “Seçimde tüm delegelerin oylariyla, oy birligiyle beni bu önemli göreve layik gören tüm delegelere sükranlarimi sunuyorum ve çok tesekkür ediyorum. Yarindan itibaren yönetim kurulum ve sahsim çalismalara baslayacagiz. Faaliyetlerimiz sadece ülkesel degil, küreseldir. Enerji ve madencilik alaninda SANKON üyesi Türk sirketleriyle Afrika, Asya, Ortadogu, Türk Cumhuriyetleri, Latin Amerika, Balkanlar ve Avrupa’da tüm enerji ve madencilik sektörlerinde faaliyet gösterecegiz. Ankara Enerji ve Madencilik Federasyonu Yönetim Kurulu adina SANKON’un bir alt kurulusu olarak tam bagliligimizi ve birlikteligimizi bildiririz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA