Kuzey Makedonya Adalet Bakani Loga'dan Adalet Bakani Tunç'a Tesekkür

Kuzey Makedonya Adalet Bakani Krenar Loga, iki cinayetten aranan ve Türkiye’de yakalanan katil zanlisinin iadesi için Adalet Bakani Yilmaz Tunç’a tesekkürlerini iletti.

Kuzey Makedonya Adalet Bakani Krenar Loga, iki cinayetten aranan ve Türkiye’de yakalanan katil zanlisi Ljupco Palevski’nin iadesi için Adalet Bakani Yilmaz Tunç’a tesekkürlerini iletti. Loga, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “Kendi adima ve Adalet Bakanligi adina Türk yetkililere, özellikle de Türkiye Adalet Bakani Yilmaz Tunç’a, Ljupco Palevski’nin iadesi konusunda hizli reaksiyon gösterip tüm önlemleri aldiklari için büyük sükranlarimizi sunuyoruz” Ifadelerini kullandi.

Tüm prosedürün 5 aydan daha kisa bir sürede gerçeklestirildiginin altini çizen Loga, "Bu toplum için iyi bir isarettir ve nerede olursaniz olun adaletin size ulasacagina dair bir mesajdir" dedi.



“Zanli, Üsküp Hapishanesi’ne nakledildi”

Konuyla ilgili Kuzey Makedonya Içisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, "Içisleri Bakanligi Uluslararasi Polis Isbirligi Dairesi Baskanligi, Türk polisiyle is birligi yaparak Üsküplü Ljupco Palevski’nin (59) Türkiye Cumhuriyeti’nden iade sürecini tamamladi. Zanli için, Üsküp Temel Savciligi’nin XV KO No. 3047/23 sayili emri uyarinca ‘adam kaçirma’ ve ‘cinayet’ suçlarindan sorusturma için uluslararasi tutuklama emri çikarildi. Zanli, Üsküp Hapishanesi’ne nakledildi” denildi.

Katil zanlisi Palevski, 14 yasindaki Vanja Gjorchevska ve 74 yasindaki Panche Zhezhovski’yi öldürdügü iddiasiyla araniyordu.
Kaynak: İHA