Çermikli Kadinlar Hem Üretiyor, Hem Kazaniyor

Diyarbakir’in Çermik ilçesinde 4 yil önce kurulan Çermik Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifinde kaplica suyundan ürettikleri sabun, tursu ve diger el emegi göz nuru hediyelik esya yapan kadinlar aile bütçesine katki sagliyor.

Çermikli Kadinlar Hem Üretiyor, Hem Kazaniyor
Ilçede 7 kadinin girisimiyle kurulan ve su anda üye sayisi 15’e çikan kooperatifin baskani Buket Dinçkuyucu, Çermik ilçesinde bulunan kükürtlü kaplica suyundan ürettikleri sabunun, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek Cografi Isaret Tescil Belgesi aldigini söyledi.

IHA muhabirine konusan Kooperatif Baskani Buket Diçkuyucu, “Normal zeytinyagli sabun yaparken bir fikir üzerine kaplica suyundan sabun yapmaya basladik. Kadinlarla 2 ay deneme yanilma yoluyla kendi formülümüzü olusturduk. 5 ay gibi bir sürede tescil ve markamizi aldik. Aberna Kaplica Sabunu olarak markalastik. Soguk yöntemle ürettigimiz sabunlarimizin yüzde 80’ini zeytinyagi ve bitkisel yaglar olusturmaktadir" dedi.

Dinçkuyucu, kooperatif anlaminda ilçeyi daha iyi yerlere getirmek istediklerini belirterek, "Bir yerin basariya ulasmasi için çaba ve emek gerekiyor. Arkadaslarimizla gece gündüz çalisiyoruz. Çok degil ama yagmasa da kadinlarimiza damla damla bir seyler kazandiriyor. Kaplica suyundan ürettigimiz sabununun yaninda, cografi isaret tescil belgeli Çermik biberinden tursu, pul biber ve el emegi göz nuru hediyelik esyalarla kooperatif üyesi kadinlara gelir saglamaya basladik" diye konustu.

Kaynak: İHA