Bakan Bak, Anitkabir'i Ziyaret Etti

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor ile Gençlik Haftasi Etkinlikleri kapsaminda Anitkabir’i ziyaret etti.

Bakan Bak, Anitkabir'i Ziyaret Etti
Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak ve beraberindeki heyet, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlügü koordinesinde düzenlenen Gençlik Haftasi Etkinlikleri kapsaminda Anitkabir’i ziyaret etti. Beraberindeki heyet ile Aslanli Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine gelen Bakan Bak, mozoleye çelenk birakmasinin ardindan saygi durusunda bulundu.

Bakan Bak ve beraberindeki heyet Misak-i Milli Kulesi’ne geçti. Anitkabir Özel Defterini imzalayan Gençlik ve Spor Bakani Bak, deftere sunlari yazdi:

“Aziz Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyilinin ilk Gençlik Haftasi’nda ülkemizin dört bir yanindan gelen gençlerle manevi huzurunuzdayiz. Hiçbir gücün bozmayacagi sarsilmaz birlik ruhu ile Türkiye için çok daha ihtisamli günleri gençlerimizle omuz omuza koruyoruz. Bu yolda en güçlü ilham kaynagimiz Türk tarihine unutulmaz izler birakan kahramanlarin milli mücadele ruhuyla hareket etme kabiliyetidir.

Gururla ifade etmek isterim ki Türkiye’nin gençleri isaret ettiginiz muhasir medeniyetler düzeyine erismis ülkemizde güçlü imkanlarla yarinlara hazirlaniyorlar. Sporda, bilimde, sanatta, dünyanin dört bir yaninda sanli bayragimizi layikiyla temsil ediyorlar.

Bundan tam 100 yil önce Paris 1924 Olimpiyatlarinda temsil edilen küllerinden henüz dogmus Türkiye Cumhuriyeti bugün Paris 2024’te yüzlerce sporcumuz tarafindan yeniden temsil edilecek. Bir asir sonra ayni yerde, ayni ruhla ve çok güçlü imkanlarla ay yildiz için ter dökecek sporcularimizin tüm basarilari zatialinize ve kahraman ecdadimiza armaganimizdir.

Bu vesileyle sizi ve bu topraklar için mücadele etmis tüm sehit ve gazilerimizi saygi, minnet ve rahmetle aniyorum.”
Kaynak: İHA