MIT'ten HPG Sözde Sorumlusuna Nokta Operasyon

PKK/KCK-HPG sözde konsey yöneticilerinden Sevger Çiya kod adli Sedat Aksu, Milli Istihbarat Teskilati’nin (MIT) Irak’ta gerçeklestirdigi operasyonla etkisiz hale getirildi.

MIT'ten HPG Sözde Sorumlusuna Nokta Operasyon
PKK/KCK-HPG sözde konsey yöneticilerinden Sevger Çiya kod adli Sedat Aksu, MIT’in Irak’ta gerçeklestirdigi operasyonla etkisiz hale getirildi.

Örgüt, konumu nedeniyle Sedat Aksu’nun etkisiz hale getirildigini uzun süre gizledi ancak daha sonra Sevger Çiya kod adli Sedat Aksu’nun ölümünü kabul etmek zorunda kaldi.

Eylem hazirligindaki teröristlere mühimmat sagladi

Güvenlik kaynaklarindan edinilen bilgilere göre, Sedat Aksu’nun 2016 yilinda Suriye’nin kuzeyinde Türk güvenlik güçlerine karsi planlanan eylemlerin talimatini bizzat verdigi MIT tarafindan tespit edildi. Ayrica, Aksu’nun Irak/Gara’da PKK/KCK Genel Cephane sözde Sorumlusu olarak faaliyet yürüttügü de ögrenildi. Bunun üzerine MIT, saha ajanlarini özel olarak görevlendirdi ve Aksu adim adim izlendi.

Saha ajanlari, Aksu’nun örgüt üst yönetiminden aldigi talimatla Pençe-Kilit harekât bölgesinde eylem hazirliginda olan örgüt mensuplarina silah ve mühimmat karsiladigini tespit etti.

MIT, Irak/Gara’da terörist Sedat Aksu’yu nefes kesen bir takip sonrasinda beraberindeki teröristlerle birlikte nokta operasyon ile etkisiz hale getirdi.

Sevger Çiya kod adli Sedat Aksu kimdir

Sevger Çiya kod adli Sedat Aksu, örgütün kirsal kadrosuna 1998 yilinda katildi.

2000 yilinda Sirnak ve çevresinde güvenlik güçlerine karsi yapilan saldirilarda yer aldi.

2001 yilinda Irak/Haftanin alanina geçti. 2004’te tekrar yurt içine geçen Aksu, 2007 yilinda Hâkî Karaer Akademisinde egitim almak için Irak’in kuzeyine geçti.

2009’da Irak/Kandil’de örgüt mensuplarina egitim verdi. 2014’te Irak/Gara’da HPG konseyinde görevlendirildi. 2016’da Suriye’ye sözde sorumlu seviyede geçis yapti.

Sevger Çiya kod adli Sedat Aksu, en son Irak’ta HPG Konseyi içinde sözde yönetici düzeyinde faaliyet gösteriyordu.
Kaynak: İHA