Bakan Bolat Açiklamasi '(Kamuda Tasarruf Ve Verimlilik Paketi) Paket Kapsamindaki Tedbirler Titizlikle Takip Edilecektir'

Ticaret Bakani Ömer Bolat, ’Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ olarak açiklanan tedbirlere iliskin, "Ticaret Bakanligi olarak, paket kapsamindaki tedbirler titizlikle takip edilecektir" dedi.

Ticaret Bakani Ömer Bolat, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz ve Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek tarafindan açiklanan ’kamuda tasarruf’, ’bütçe harcamalarinda disiplin’ ile ’kamu yatirimlarinda verimlilik’ tedbirleri çerçevesinde ’Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nin, ’Orta Vadeli Program’ kapsaminda uygulanan ekonomi programinin önemli bir bileseni olarak bugün kamuoyu ile paylasildigini bildirdi.

"Paket kapsamindaki tedbirler titizlikle takip edilecektir"

Bolat, açiklanan tedbirlere iliskin, "Uygulamakta oldugumuz program ile yurt içi tasarruflarin artirilarak makroekonomik istikrarin güçlendirilmesi amaçlanmakta olup, paket bu amaca katki saglayacaktir. Ticaret Bakanligi olarak, paket kapsamindaki tedbirler titizlikle takip edilecektir. Bu çerçevede, mal ve hizmetler ihracatinin artirilmasi ve dis ticaret ile cari islemler açiklarinin azaltilmasi hedeflerimiz dogrultusunda çalismalarimiza kararlilikla devam edecegiz" degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA