Güney Kore Ordusundan Sari Deniz'de Askeri Tatbikat

Güney Kore ordusunun Sari Deniz’deki sinir adalari ve çevresinde 3 günlük bir savunma tatbikati gerçeklestirdigi bildirildi.

Güney Kore Ordusundan Sari Deniz'de Askeri Tatbikat
Kuzey Kore’nin nükleer silah ve balistik füze programi Kore Yarimadasi ve çevresinde güvenlik endiselerini artirirken, Seul’den Pyongyang’a gözdagi niteliginde bir hamle geldi. Güney Kore ordusundan yapilan açiklamada, Sari Deniz’deki sinir adalari ve çevresinde 3 günlük bir savunma tatbikati gerçeklestirildigi bildirildi.

Kara, hava ve deniz kuvvetlerine bagli unsurlarin yer aldigi tatbikatin ordunun ortak savunma kabiliyetlerini güçlendirmeyi hedefledigi aktarilirken, tatbikatta UH-60 ve CH-47 tipi helikopterler, F-15K ve KF-16 savas uçaklari ve farkli büyüklükteki savas gemilerinin yer aldigi belirtildi. Gerçek atis denemelerinin yapildigi tatbikatta ayrica terörle mücadele operasyonlarinin sahnelendigi kaydedildi.

Kim nükleer saldiri tehdidinde bulunmustu

Kuzey Kore, geçtigimiz Ocak ayinda Sari Deniz’deki Koreler arasi deniz siniri olan Kuzey Sinir Çizgisi’nin (NLL) kuzeyindeki tampon bölgeye yüzlerce topçu atisi gerçeklestirmisti. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un düsmanlarinin savas baslatmasi halinde nükleer silahlar da dahil olmak üzere tüm askeri güçlerini seferber edeceklerini belirterek, “Güney Kore topraklarimizi, hava sahamizi veya karasularimizi 0.001 milimetre dahi ihlal ederse, bunu savasa yönelik provokasyon olarak kabul ederiz” ifadelerini kullanmisti. Kim, böyle bir durumda ülkesinin Kuzey Sinir Çizgisi’ni tanimayacagini söylemisti. Güney Kore’nin son tatbikati bu nedenle Kuzey Kore’ye gözdagi olarak yorumlandi.
Kaynak: İHA