Çekmeköy Belediye Meclisinde Önemli Kararlar Alindi

Çekmeköy Belediyesi Mayis Ayi Meclisi yapilan 2 oturumla tamamlandi. Mecliste Çekmeköy’lü vatandaslari yakindan ilgilendiren önemli kararlar alindi.

Çekmeköy Belediye Meclisinde Önemli Kararlar Alindi
Çekmeköy Belediyesi’nin 2024 Mayis Ayi Meclisi Meclis Baskan Vekili Bora Kiliç yönetiminde toplanan iki oturumla tamamlandi. Mayis Ayi Meclisi’nde bes yeni müdürlük kurulmasi, TÜGVA, ENSAR Vakfi ve Türkiye Yesilay Cemiyeti’ne ait protokollerin fesih yetkilerinin Baskan Orhan Çerkez’e devri kararlari alindi.

Protokolleri feshetme yetkisi Baskan Çerkez’e devredildi

Geçtigimiz yillarda 5393 sayili Belediye kanunu 75 maddesi c bendi dogrultusunda TÜGVA, ENSAR Vakfi ve Türkiye Yesilay Cemiyeti’yle 30.12-2020 tarihli 3 adet protokol 5393 sayili Belediye kanunu 38 maddesi uyarinca Belediye Baskani tarafindan 4 yil süreyle akdedilmisti. Protokoller kapsaminda alinan kültür ve sanat, turizm ve tanitim, gençlik ve spor, sosyal hizmet ve yardim meslek ve beceri kazandirma faaliyetleri Çekmeköy Belediye baskanligi bünyesinde yapilmasi ve baskaca benzer projelerin belediye bünyesinde gerçeklestirilmesi planlandigi için bu protokollerin fesih edilebilmesi yetkisi Çekmeköy Belediye Baskani Orhan Çerkez’e devredildi. Baskan Çerkez bu dernek ve vakiflarla yapilan çalismalari degerlendirdikten sonra is ve isleyisin kamuya olan faydalarini ele alip gerekli çalismalari yapacak.

Halkin ve sehrin ihtiyaçlari dogrultusunda 5 yeni müdürlük kuruluyor

Çekmeköy’de sosyal yasami kolaylastirmak ve sehri gelecege hazirlamak adina alinan kararlardan biri olan bes yeni müdürlük açilmasi karari da Mayis ayi meclisinden geçirildi. Afet isleri Müdürlügü, Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü, Park ve Bahçeler Müdürlügü, Ulasim Hizmetleri Müdürlügü ile Veterinerlik Isleri Müdürlügü önümüzdeki süreçte Çekmeköy’lülere hizmet verecek.
Kaynak: İHA